Prințul Harry, primele declarații după părăsirea Casei Regale: «Am vrut să auziți adevărul de la mine»

printul_harry.jpg

printul harry
Prințul Harry a fost nevoit să renunțe la titlurile și atribuțiile militare
Foto: Gettyimages

Prințul Harry a făcut, pentru prima dată de la anunțul potrivit căruia el și soția sa, Meghan Markle, se vor retrage din Casa Regală britanică, o declarație oficială privind decizia lor. Ducele de Sussex a participat la un dineu caritabil din Londra, ocazie cu care a clarificat motivele care au stat la baza hotărârii radicale de a se retrage din rândul membrilor familiei regale și a-și continua viața într-o manieră diferită.

Decizia Prinţului Harry şi a lui Meghan Markle de a renunţa la viaţa ca membru senior al familie regale britanice nu a fost una deloc uşoară, nici pentru regina Elisabeta a II-a, nici pentru ducii de Sussex. Ca urmare a hotărârii pe care au luat-o ei nu mai au acces la titluri sau acces la bani publici, nu vor mai putea reprezenta monarhia în călătoriile oficiale, iar Harry a fost obligat să renunțe la un lucru de preț pentru el, titlurile și obligațiile militare. 

Duminică, 19 ianuarie, el a participat la un dineu caritabil în Londra și a dorit să lămurească anumite aspecte care au contribuit fundamental la separarea sa și a lui Meghan Markle de Casa Regală a Marii Britanii. 

printul-harry

printul harry
Prințul Harry a participat la un dineu și a explicat motivele retragerii din Casa Regală a Marii Britanii
Sursă foto: Gettyimages

„Decizia pe care am luat-o pentru mine şi soţia mea nu a fost luată uşor”, ci după „luni de discuţii, care au urmat unor ani de provocări”, a afirmat prințul Harry. În discursul său de la dineul caritabil organizat de organizaţia Sentebale, Harry a spus că rezultatul final nu a fost cel pe care şi l-a dorit întrucât atât el, cât și soția sa sperau să poată servi în continuare Coroana. „Speranţa noastră a fost de a continua să o slujim pe Regină, Commonwealth-ul şi asociaţiile mele militare, fără finanţare publică. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil”, a declarat prințul Harry, vizibil emoționat. 

Prințul Harry speră la o viață mai liniștită după retragerea din Casa Regală 

El a afirmat că a acceptat toate condițiile necesare retragerii sale din linia de succesiune, fiind conștient că acest lucru nu va schimba cu nimic ceea ce simte față de Marea Britanie și poporul său. „Am acceptat acest lucru ştiind că nu schimbă cine sunt sau cât sunt de dedicat. Dar sper că asta vă ajută să înţelegeţi la ce s-a ajuns, că mă voi retrage din tot ceea ce am cunoscut vreodată, pentru a face un pas înainte spre ceea ce sper că va fi o viaţă mai liniştită”, a adăugat el, potrivit edition.cnn.com.

printul-harry-si-meghan-markle

printul harry si meghan markle
Prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai deține patronajul asupra asociațiilor regale
Sursă foto: Gettyimages/Splashnews

La finalul discursului plin de sinceritate, prințul Harry a subliniat că dorea ca adevărul să fie cunoscut de toți și că delcarația sa era una necesară pentru ca lucrurile să fie lămurite pe deplin. „Am vrut să auziţi adevărul de la mine, atât cât îl pot împărtăşi, nu ca prinţ, sau duce, ci pur şi simplu ca Harry, aceeaşi persoană pe care mulţi dintre voi aţi urmărit-o crescând în ultimii 35 de ani, dar cu o perspectivă mai clară”, a conchis Harry. 

Meghan Markle şi Prinţul Harry au rămas fără titluri şi bani

Palatul Buckingham a anunţat, sâmbătă, că prinţul Harry şi soţia sa Meghan Markle nu vor mai fi numiţi “Alteţa Sa Regală” şi nu vor mai primi fonduri publice, ei nemaifiind membri activi ai familiei regale. Mai mult, Harry va renunţa la toate funcţiile din armată. Deşi Harry şi Meghan îşi doreau să rămână membrii "cu jumătate de normă", ei nu vor mai putea să reprezinte în niciun fel familia regală britanică. Deciziile luate de Regină vor intra în vigoare din primăvară.

Loading...

Citește și

  • Decizia Prinţului Harry şi a lui Meghan Markle de a renunţa la viaţa ca membru senior al familie regale britanice nu a fost una deloc uşoară şi i-a întristat probabil pe Regina Elisabeta, pe Prinţul Charles şi pe Prinţul William. Nu doar că acum Ducii de Sussex nu mai au titluri şi acces la bani publici, dar ei nici nu vor mai reprezenta monarhia în călătoriile în jurul lumii. Încă Harry a fost nevoit să mai renunţe la ceva foarte drag pentru femeia iubită: titlurile şi obligaţiile militare.

  • meghan markle impreuna cu archie si cu printul harry

    Jurnaliștii de la revista ”People” susțin că Meghan Markle și prințul Harry s-au întors de o săptămână din Canada fără micuțul Archie, care ar fi rămas în grija bonei și a unei prietene a ducesei. Aceasta ar fi dovada că Harry și Meghan nu-și doresc deloc să rămână în Marea Britanie. De altfel, Meghan ar fi părăsit deja regatul în mijlocul crizei provocate de anunțul ei și al lui Harry.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1