Prinţul Charles laudă Transilvania: „Ultimul loc din Europa unde se poate vedea cu adevărat ce înseamnă sustenabilitatea"

printul_charles.jpg

printul charles romania transilvania
Prinţul de Wales vizitează România în fiecare an
Foto: Arhiva Click!

Moştenitorul coroanei britanice spune foarte des lucruri frumoase despre România. Recent, Prinţul Charles a afirmat că Transilvania deţine cheia salvării planetei.

Prinţul Charles este îndrăgostit de ţara noastră şi vizitează foarte des Transilvania. Despre această regiune, Prinţul a mărturisit că este „ultimul loc din Europa unde se poate vedea cu adevărat ce înseamnă sustenabilitatea”, într-un interviu acordat pentru BBC.  Fiul Reginei Elisabeta a II-a a cumpărat şi renovat mai multe proprietăţi în această regiune este refugiul său preferat, unde se retrage în fiecare an. Prinţul de Wales este fermecat complet de Ardeal, de natura sălbatică, de ţăranii gospodari şi de tradiţiile care încă sunt urmate cu sfinţenie în aceste locuri. Charles a mărturisit că se simte oarecum obligat să protejeze aceste locuri superbe

Moştenitorul coroanei britanice este pasionat de agricultură şi e de părere că natura oferă o valoare economică imensă. Charles acuză omenirea că exploatează mediul înconjurător şi că nu are respect pentru natură. El vede Transilvania ca pe o salvarea şi susţine "vechile tipare de viaţă", precum cositul fânului şi creşterea animalelor.

"Nu mai preţuim frumuseţea, liniştea, singurătatea. Dar trebuie ca astfel de locuri să existe, locuri unde să putem evada, unde să ne putem refugia. Unele dintre aceste locuri aproape că au dispărut în Marea Britanie. Dar există aici”, a afirmat Charles.

Moştenitorul coroanei Britanice a dezvăluit că se luptă pentru conservarea zonei pentru ca nepoţii săi să se poate juca, într-o zi, în poienile din valea Zălanului, menţionând că face toate aceste lucruri pentru un viitor mai bun şi mai sigur, în care natura să fie apreciată.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1