Prinţul Charles împlineşte 70 de ani. Iată 7 lucruri pe care nu le ştiai despre viitorul rege englez

Ultima actualizare:

    Gurile rele spun că Prinţul Charles va fi uns rege în locul mamei sale, în anul 2021Foto: Guliver / Gettyimages
Gurile rele spun că Prinţul Charles va fi uns rege în locul mamei sale, în anul 2021Foto: Guliver / Gettyimages

Prinţul Charles schimbă prefixul la 14 noiembrie. Cu acest prilej, viitorul rege al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord a acordat un interviu în care explică ferm că „nu va fi un rege moale, ci unul adecvat timpurilor în care trăieşte, în ciuda faptului că unii îl cred prea stupid pentru acest rol”. Din câte se pare, peste trei ani, adică atunci când Regina Elisabeta a II-a va fi împlinit 95 de ani, el va fi uns monarh.

Prinţul Charles se apropie cu paşi repezi de vârsta de 70 de ani. La 14 noiembrie el va sărbători la Clarence House schimbarea prefixului. Cu acest prilej, Prinţul a acceptat să acorde un interviu în care a explicat printre altele că după moartea Prinţesei Diana a făcut tot posibilul să stea departe de ochii presei. Pe plan amoros, putem spune că în sfârşit este căsătorit cu iubirea vieţii lui, Camilla Shand, de care s-a îndrăgostit la vârsta de 23 de ani, când aceasta i-a zis „Străbunica mea a fost amanta stră-străbunicului tău, Regele Edward VII. Aşa că simt că avem ceva în comun”. În 1986, au avut o aventură secretă în ciuda faptului că amândoi erau căsătoriţi, dar s-au căsătorit abia în 2005. În afară de Prinţesa Diana, prinţul Charles a fost cât pe ce să se însoare cu Amanda Knatchbull, dar în 1979, când unchiul său Lordul Mountbatten încerca să-i aranjeze cununia, el nu avea decât 17 ani. Iată 7 lucruri despre viitorul rege englez pe care puţini le cunosc.

1. A avut o relaţie tumultoasă cu tatăl lui, Prinţul Philip

În primii ani de viaţă, Charles nici nu şi-a văzut tatăl la faţă, pentru că acesta se afla în Malta, în Marina Regală. Când a revenit pe teritoriul britanic l-a învăţat să pescuiască, să vâneze şi să înoate. Însă Prinţul Philip a aplicat un stil de educaţie militară în cizelarea fiului său, iar acest lucru l-a complexat, l-a rănit şi traumatizat pe Charles. În adolescenţă nu ridica privirea în faţa tatplui său.

2. Prinţul Charles nu a fost un copil sănătos

Încă de mic, Prinţul Charles a avut probleme cu sinuzita cronică, fiind adesea internat pentru că nu putea respira pe nas. În 1957, se procopseşte cu febră asiatică. Pe perioada convalescenţei nici unul dintre părinţi nu l-a vizitat pe patul de spital. Când a împlinit 12 ani a făcut pojar, dar părinţii lui se aflau în turneu în India şi nu i-au fost nici de data asta aproape.

3. Prinţul Charles nu a fost un copil activ, sportiv

În copilărie, Prinţul Charles avea probleme de coordonare a mişcărilor, era încet şi supraponderal. Spre dezamăgirea tatălui său, care era un atlet înnăscut, Charles nu era bun nici la rugby, nici la cricket şi nici la fotbal. Chiar dacă mama lui l-a învăţat să călărească pe când avea patru ani, prinţul a fost speriat de cai până la maturitate când a reuşit cu greu să îşi înfrângă fobia.

4. Prinţul Charles, victima glumelor cloegilor de şcoală

Prinţul de Wales, moştenitor al coroanei, a fost primul care a fost educat la şcoală, ci nu la palat ca strămoşii săi. La vârsta de 8 ani a fost trimis la şcoala Cheam, din Hampshire. Şi-a luat ursuleţul de pluş în care plăngea seara după ce colegii îl luau peste picior şi făceau glume pe seama urechilor lui şi pe seama faptului să era dolofan. Încă din prima zi de şcoală, Charles a fost luat la ochi de colegi şi a avut cele mai multe porecle din generaţia sa.

Citeşte şi:

Prinţul Charles ar fi grav bolnav! S-ar putea să nu mai fie niciodată rege

O fotografie de demult ni-l arată pe Prințul Charles, la 20 de ani, semănând perfect cu Harry

5. Relaţia cu mama lui a fost una extrem de rece

Chiar dacă Charles este fiul ei cel mare, Regina Elisabeta a II-a nu i-a arătat prea multă afecţiune maternă. Când Charles avea doar cinci ani, mama lui a lipsit de la ziua lui de naştere pentru că a fost plecată în turneu. A revenit la Palat după şase luni. Când i-a întâlnit pe Charles şi pe sora lui Prinţesa Anne le-a strâns mânile în loc să îi ia în braţe.

6. Iubirea secretă cu Barbra Streisand

Pe durata căsniciei cu Prinţesa Diana, Charles nu a fost nici pe departe uşă de biserică. În 1974 a vizitat-o pe Barbra Streisand pe platoul de filmare de la „Funny Girl”. În 1994, s-a reîntâlnit în Londra cu Barbra după ce actriţa a dat un spectacol la o gală caritabilă organizată de Prinţ. Zece luni mai târziu, în mare secret, Charles a fugit în Los Angeles şia a inviat-o pe Barbra la un ceai, la hotelul său din Bel Air.

7. Este dependent de duşuri reci

Deşi nu a fost un student eminent la Colegiul Trinity, din cadrul Universităţii Cambridge, Charles a fost pasionat de antropologie, arheologie şi istorie. A fost fascinat inclusiv de istoria Principatelor Române. În această perioadă descoperă duşurile reci. Din cauză că era bolnăvicios şi îi curgea în permanenţă nasul, se hotărăşte să facă duş în fiecare zi. Acest obicei îl are şi în ziua de azi, fără să se abată nici măcar o dată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net