Primul caz de infectare cu noua varianta Covid în Europa, descoperit în Belgia: o femeie revenită din Egipt, nevaccinată

Ultima actualizare:

    A fost confirmat primul caz de infectare cu noua variantă Covid în Europafoto: Shutterstock
A fost confirmat primul caz de infectare cu noua variantă Covid în Europafoto: Shutterstock

Cea mai evoluată tulpină Covid de până acum a fost descoperită în Botwsana, a pătruns și pe teritoriul Europei. O femeie din Belgia, reîntoarsă acasă după o vacanță în Egipt, a fost depistată cu tulpina B.1.1529.

Virusologul Marc Van Ranst a transmis pe Twitter că turista a început să aibă simptome în 22 noiembrie, la 11 zile de la întoarcerea din Egipt.

”Avem un caz, acum confirmat, cu această variantă. Este vorba despre cineva care a revenit din străinătate. A fost testat pozitiv la 22 noiembrie. Cineva care nu era vaccinat", a anunţat, într-o conferinţă de presă, Franck Vandenbroucke, ministrul belgian al Sănătăţii .

Tulpina B.1.1.529, cea mai contagioasă variantă Covid de până acum

Varianta B.1.1.529 este foarte contagioasă și are 32 de mutații. Dr. Tom Peacock, virusolog la Imperial College, este cel care a constatat primul răspândirea variantei din Botswana și a descris combinația de mutații drept „oribilă”. Acesta a avertizat că poate deveni „mai rea decât aproape orice altă variantă”, inclusiv Delta. Oamenii de știință au spus totuși că numărul mare de mutații ar putea lucra împotriva tulpinii și ar putea să o facă „instabilă”, împiedicând o răspândire mai mare.

UE ia deja măsuri împotriva răspândirii variantei Covid din Africa

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, spune că UE intenționează să introducă o interdicție de călătorie pentru țările din Africa de Sud, în încercarea de a proteja statele membre de noua variantă a coronavirusului.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net