Primul caz de coronavirus în Wuhan după mai mult de o lună. 14 noi cazuri în China

wuhan.jpg

Sală de clasă din Wuhan
Comisia Naţională de Sănătate a Chinei a anunţat 14 noi cazuri de coronavirus, cel mai mare număr înregistrat din 28 aprilie
Foto: AFP
Citeste tot despre: 

Comisia Naţională de Sănătate a Chinei a anunţat 14 noi cazuri de coronavirus, cel mai mare număr înregistrat din 28 aprilie, inclusiv un caz în Wuhan, locul de unde a apărut pandemia de Covid-19, unde nu mai fusese confirmată o îmbolnăvire de mai mult de o lună.

După ce joi (7 mai) China calificase toate regiunile ca fiind cu risc scăzut de îmbolnăvire, noile cazuri anunţate duminică (10 mai) reprezintă un salt faţă de cazul unic înregistrat cu o zi în urmă, relatează news.ro. La originea aceste creşteri a îmbolnăvirilor se află 11 persoane diagnosticate în oraşul Shulan din provicinia Jilin, situată în nord-estul Chinei. 

4.633 de decese în China

Oficialii din Jilin au ridicat duminică nivelul de risc în Shulan de la mediu la ridicat, în condiţiile în care nivelul mediu fusese stabilit după ce o femeie a fost confirmată cu coronavirus în 7 mai. Cele 11 cazuri anunţate duminică sunt membri ai familiei ei sau persoane care au intrat în contact cu ea sau cu familia. 

Noul caz din Wuhan este primul raportat în epicentrul epidemiei din data de 3 aprilie. Persoana în cauză este asimptomatică. Alte două cazuri confirmate sunt importate.

Nu au fost anunţate noi decese. Numărul total de cazuri de coronavirus în China a ajuns la 82.901, iar numărul deceselor este 4.633.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1