Primul bebeluş cosmic se va naşte în 2024. O gravidă, trimisă pe orbită să nască natural

Ultima actualizare:

    O companie olandeză intenţionează să aducă pe lume primul copil născut pe orbita Terrei
O companie olandeză intenţionează să aducă pe lume primul copil născut pe orbita Terrei

Compania olandeză SpaceLife Origin a anunţat că trimite o gravidă pe orbita Terrei pentru a-şi aduce pe lume copilul. Premieră mondială! Primul om născut în Cosmos va veni pe lume în anul 2024. Compania SpaceLife Origin plănuieşte să lanseze pe orbita Pământului o graviduţă care să nască la 402 km distanţă de planetă. Misiunea va dura exact 36 de ore. Acesta primul pas în vederea colonizării spaţiului.

Compania olandeză SpaceLife Origin selectează voluntari pentru o misiune incredibilă. Cercetătorii olandezi vor să aducă pe lume un bebeluş, la 402 km de Terra. 25 de graviduţe vor fi selectate pentru misiune, pentru că aceasta va dura exact 36 de ore, iar mama va trebui să nască natural la fix pentru a nu pune în pericol viaţa nou-născutului. Femeia nu va fi expusă forţelor G nici la decolare şi nici la revenirea în atmosfera Terrei. Atât ea cât şi bebeluşul vor fi protejaţi de radiaţiile cosmice pe întreaga durată a misiunii.

Misiunea are ca rol pregătirea primei misiuni de colonizare a cosmosului

Femeia gravidă în opt luni şi jumătate va fi însoţită de o echipă de doctori care vor putea interveni în timpul zborului pentru a întârzia puţin venirea pe lume a copilului, în cazul în care acesta se grăbeşte. Viitoarea mămică „spaţială” se va antrena pentru naşterea istorică în cadrul unui program care simulează condiţiile de pe orbită.

Voluntarii se pot înscrie în program începând cu anul 2022

Selecţia voluntarilor începe la 2022, susţine directorul companiei olandeze Kees Mulder. Un alt proiect ambiţios al cercetătorilor de la SpaceLife Origin este acela de a concepe un copil în cosmos. În 2021, cercetătorii vor lansa în spaţiu un incubator care conţine spermă şi ovule, fecundarea oculelor va avea loc în cosmos şi după patru zile petrecute pe orbită ovulele fecundate se vor întoarce la sol. El vor fi apoi introduse în pântecul mai multor mame-purtătoare care vor naşte primii oameni concepuţi în spaţiu.

Citeşte şi:

37 de ani de când Dumitru Prunariu a zburat în Cosmos. A stat în spațiu 7 zile

55 de ani de călătorii în Cosmos. O afacere în trei, SUA, Rusia și China

Misiunea Arca, embrioni umani supuşi gravitaţiei de pe Marte

Cel de al treilea proiect se numeşte Misiunea Arca şi va fi demarat în 2020. El presupune lansarea în spaţiu a unor ovule fecundate care vor fi supuse artificial, în incubatoare, la condiţiile de gravitaţie de pe Marte şi de pe Lună. Ca şi în cazul celorlale misiuni, specialiştii de la SpaceLife Origin susţin că embrionii nu vor fi expuşi radioaţiilor cosmice. Capsula în care se află incubatorul este izolată complet de radiaţii şi acţionează ca un scut la forţele G la care este expusă în timpul decolării şi repectiv revenirii în atmosfera Terrei.

Un cuplu poate concepe un copil în spaţiu?

Unii cercetători cred că nimic din Cosmos nu poate împiedica un spermatozoid să fecundeze un ovul. Însă din cauza expunerii la radiaţiile cosmice, bărbaţii produc mai puţini spermatozoizi şi asta face ca tentativele de a concepe un bebeluş în spaţiu să devină imposibile. În plus, gravitaţia scăzută sau absenţa ei pot contribui de asemenea la împiedicarea reproducerii pe cale naturală. Deşi cercetătorii au elaborat maşinării care simulează gravitaţia în interiorul navelor spaţiale, acestea nu sunt suficient de performante pentru a înlocui gravitaţia terestră.

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net