Președintele Filipinelor cere armatei să-l execute: „Împușcați-mă dacă devin dictator”

gettyimages-615787570.jpg

rodrigo duterte
Rodrigo Duterte a cerut armatei și poliției să-l execute dacă devine avid de putere
Foto: Getty

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a devenit iar autorul unei afirmații care ridică numeroase semne de întrebare în toată lumea. De această dată, n-a mai amenințat cu moarte niciun infractor, ci a cerut armatei să-l execute chiar pe el.

Rodrigo Duterte face eforturi uriașe pentru a schimba Constituția și a transforma Filipine într-un stat federal, care, după părerea lui, ar putea limita drastic numărul infracțiunilor. Opoziția nu este însă de acord, nici cu aceste modificări, nici cu metodele sale extremiste și cu afirmațiile șocante și îl acuză că intenționează, de fapt, să rămână la putere și după 2022, atunci când ar trebui să i se încheie mandatul, informează news.com.

În timpul vizitei unei baze militare, zelosul Duterte a făcut o afirmație controersată, dar prin care a dorit să dovedească dezinteresul față de putere: „Dacă aș sta peste mandat și aș vrea să devin dictator, împușcați-mă! Nu glumesc!”, a declarat el în fața forțelor de securitate ale armatei și poliției.

„Este sarcina voastră să protejați Constituția și poporul. Nu uitați, este datoria voastră solemnă”, a mai adăugat președintele filipinez.

 

loading...
Loading...

Citește și