Președintele Filipinelor cere armatei să-l execute: „Împușcați-mă dacă devin dictator”

Ultima actualizare:

    Rodrigo Duterte a cerut armatei și poliției să-l execute dacă devine avid de putereFoto: Getty
Rodrigo Duterte a cerut armatei și poliției să-l execute dacă devine avid de putereFoto: Getty

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a devenit iar autorul unei afirmații care ridică numeroase semne de întrebare în toată lumea. De această dată, n-a mai amenințat cu moarte niciun infractor, ci a cerut armatei să-l execute chiar pe el.

Rodrigo Duterte face eforturi uriașe pentru a schimba Constituția și a transforma Filipine într-un stat federal, care, după părerea lui, ar putea limita drastic numărul infracțiunilor. Opoziția nu este însă de acord, nici cu aceste modificări, nici cu metodele sale extremiste și cu afirmațiile șocante și îl acuză că intenționează, de fapt, să rămână la putere și după 2022, atunci când ar trebui să i se încheie mandatul, informează news.com.

În timpul vizitei unei baze militare, zelosul Duterte a făcut o afirmație controersată, dar prin care a dorit să dovedească dezinteresul față de putere: „Dacă aș sta peste mandat și aș vrea să devin dictator, împușcați-mă! Nu glumesc!”, a declarat el în fața forțelor de securitate ale armatei și poliției.

„Este sarcina voastră să protejați Constituția și poporul. Nu uitați, este datoria voastră solemnă”, a mai adăugat președintele filipinez.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net