Povești emoționante ale unor femei bolnave de HIV

Ultima actualizare:
Fernanda Sanchez a aflat că are HIV în urmă cu un an
Fernanda Sanchez a aflat că are HIV în urmă cu un an

Lupta împotriva virusului HIV și bolii SIDA este un acerbă. Liderii politici internaționali și instituțiile medicale încearcă să educe populația cu privire la riscurile acestei infecții. Singura speranță este prevenirea, iar autoritățile speră ca reducă procentul oamenilor seropozitivi la 90 la sută până în anul 2020. Cu toate acestea, există locuri unde lupta cu virusul HIV pare una zadarnică.

Fotograful Malcom Linton și jurnalistul Jon Cohen au documentat sute de oameni care au fost afectați de epidemie. Cartea lor, „Tomorrow is a Long Time: Tijuana’s Unchecked HIV/AIDS Epidemic” arată lupta pe care o duc oamenii din Tijuana (Mexic). Multe persoane se află într-o situație absolut disperată. Nu au casă, sunt dependente de droguri și sunt forțate să se prostitueze. Populația din Tijuna nu depășește 1.3 milioane de oameni, mulți dintre aceștia nefiind rezidenți permanenți, potrivit site-ului featureshoot.com. Epidemia de HIV și SIDA din această zonă este foarte mare. Pentru o bună perioadă de timp, nimeni nu înțelegea cum se răspândește virusul atât de rapid în Tijuana, dar o echipă de medici de la Universitatea din California a început să indentifice persoanele seropozitive și să le documenteze activitate.

Se estimează că zeci de mii de persoane sunt infectate cu virusul HIV în Tijuana. Doar 11 la sută dintre acestea își permit un tratament. Tijuana este o zonă extreme de aglomerată, iar accesul în unitățile sanitare este limitat. Cel mai șocant este că acești oameni sun marginalizați de către societate.

Dependența de droguri și sexul neprotejat prezintă cele mai mari riscuri

Reyna Ortiz este dependentă de heroină
Reyna Ortiz este dependentă de heroină

Malcom Linton și Jon Cohen au documentat poveștile acestor persoane în speranța că vor schimba părerile oamenilor despre această boală. Într-o imagine impresionantă, o femeie pe nume Reyna Ortiz este surprinsă ținând în gură o seringă, în timp ce se pregătește să-și injecteze heroină. Ea le-a mărturisit jurnaliștilor că a făcut sex neprotejat de foarte multe ori cu un bărbat care era dependent de droguri. Cu toate acestea, Reyna a aflat că nu este infectată cu virusul HIV, deși a fost expusă riscului de multe ori.

Martha Patricia Ruiz a fost prostituată
Martha Patricia Ruiz a fost prostituată

O altă imagine o surprinde pe Martha Patricia Ruiz (53 de ani), o fostă prostituată. În 2012, femeia a aflat că a are HIV.  Martha a fugit de acasă de la o vârstă foarte fragedă și s-a descurcat cum a putut pe străzi. La 34 de ani, a frugit în Tijuana pentru a putea scăpa de soțul ei care o abuza. Ca să se poată întrețină, femeia și-a vândut trupul în schimbul banilor, dar a acest lucru a costat-o foarte scump. 

Transsexualii, expuși virusului HIV mai mult decât orice altă categorie de oameni


    Fernanda Sanchez a aflat că are HIV în urmă cu un anFoto: featureshoot.com/Malcom Linton
Fernanda Sanchez a aflat că are HIV în urmă cu un anFoto: featureshoot.com/Malcom Linton

Fernanda Sanchez a fost fotografiată în timp ce își aștepta clienții pe o stradă aglomerată din Tijuana. Ea este transsexual. Din păcate, această categorie de oameni este foarte expusă riscurilor infecției cu virusul HIV și este foarte stigmatizată. Fernanda a povestit că unul dintre clienții ei a obligat-o să facă sex cu el fără prezervativ. În 2014, ea a flat că este seropozitivă. 

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net