Polițiștii fac dezvăluiri șocante! Președintele haitian Jovenel Moïse a fost ucis de un comando străin

Ultima actualizare:

    Preşedintele haitian Jovenel Moïse a fost asasinat de un comandoSursă foto: Gettyimages
Preşedintele haitian Jovenel Moïse a fost asasinat de un comandoSursă foto: Gettyimages

Preşedintele haitian Jovenel Moïse a fost asasinat de un comando alcătuit în mare parte din foşti soldaţi columbieni, a anunţat poliţia.

Gruparea a fost formată din 26 de columbieni şi doi americani de origine haitiană, a spus şeful poliţiei Léon Charles.

Opt dintre suspecţi sunt încă liberi, în timp ce 17, inclusiv cei doi americani, au fost arestaţi. Ceilalţi au fost ucişi în timpul unor confruntări armate cu poliţia în capitala Port-au-Prince.

Nu este clar cine a plănuit atacul şi ce l-a motivat. Prim-ministrul haitian interimar Claude Joseph a declarat pentru BBC că este posibil ca preşedintele să fi fost vizat pentru că lupta cu „oligarhii” din ţară.

Moïse, în vârstă de 53 de ani, a fost împuşcat mortal şi soţia lui a fost rănită grav, după ce mai mulţi atacatori au intrat în casa lor în noaptea de marţi spre miercuri, pretinzând că sunt agenţi DEA (Drug Enforcement Administration).

Prima doamnă Martine Moïse a fost transferată în Florida pentru tratament. A fost anunţat că starea ei e stabilă, dar critică. Cei trei copii ai cuplului se află în siguranţă, au transmis autoritățile, conform News.ro. 

Şi înaintea asasinării preşedintelui, situaţia din Haiti era marcată de instabilitate şi demisia lui a fost cerută în mai multe rânduri în proteste ample. Alegerile parlamentare erau programate să aibă loc în octombrie 2019, dar au fost amânate din cauza disputelor, astfel că Moïse, devenit preşedinte în 2017, conducea în baza unui decret.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net