Plăteşti 1.500 de dolari ca să «vizitezi» războiul

Ultima actualizare:

    Una dintre moscheile  aflate în oraşul sirian  Azaz, distrusă de războiFoto: AP
Una dintre moscheile aflate în oraşul sirian Azaz, distrusă de războiFoto: AP

“Tururile Assad” se numesc excursiile oferite de agenţia de turism rusească, după numele preşedintelui sirian Bashar al-Assad, un aliat al Moscovei. Patronii agenţiei văd în zona de război din Siria un loc perfect pentru petrecerea vacanţei, deşi multe monumente istorice au fost distruse de bombardamente.

O zonă de conflict în care pericolul de moarte se întâlneşte la tot pasul şi din care patru milioane de oameni au fugit nu poate constitui o destinaţie de vacanţă pentru nimeni. Totuşi, agenţia de turism Megapolis, din Rusia, crede contrariul. Aşa că, la anul, vrea să scoată la vânzare un pachet turistic ce se va numi „Tururile Assad” şi care va presupune o excursie de patru sau cinci zile în zonele de conflict din Siria.

Excursia va costa 1.500 de dolari, iar în aceşti bani vor intra biletele de avion, cazarea, mâncarea şi serviciile oferite de ghid. Nu şi asigurarea! Anatoli Aronov, omul care a avut ideea acestor sejururi, a declarat pentru publicaţia britanică „Daily Mail” că turiştii vor zbura până în Damasc. „Apoi, se vor caza la hotel, după care eu voi suna un sirian pentru a-i prelua cu maşina ca să-i ducă în diverse locuri. Oamenii sunt curioşi să vadă cum se face istoria în faţa lor”, a mai spus Anatoli Aronov. „Vom fi la un kilometru distanţă de câmpul de luptă, dar vom fi în siguranţă”, a completat rusul.

De când a început războiul în Siria, în anul 2011, au murit peste 250.000 de oameni, iar patru milioane au părăsit zona, potrivit datelor Naţiunilor Unite. Multe oraşe au fost rase de pe faţa pământului de bombardamente. În acelaşi timp, nenumărate monumente istorice, unele din antichitate, au fost distruse complet sau parţial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net