OMS vrea să ancheteze originile virusului în China! Așteaptă invitația Beijingului

Ultima actualizare:

    Autorităţile sanitare mondiale au solicitat Beijingului să le invite pentru a ancheta originile animale ale virusuluiFoto: Arhiva Click!
Autorităţile sanitare mondiale au solicitat Beijingului să le invite pentru a ancheta originile animale ale virusuluiFoto: Arhiva Click!

Organizația Mondială de Sănătate, acuzată de Statele Unite că nu au sesizat imediat gravitatea noului coronavirus, au solicitat vineri Beijingului să le invite pentru a ancheta originile animale ale virusului.

"OMS ar dori să lucreze cu parteneri internaţionali şi, la invitaţia guvernului chinez, să participe la ancheta asupra originii animale", a indicat purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Tarik Jasarevic, potrivit news.ro.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care până în prezent a lăudat Beijingul pentru gestionarea crizei, a explicat vineri că "în prezent sunt în curs sau prevăzute mai multe studii care vizează o mai bună înţelegere a originii epidemiei în China". 

Dar "OMS nu participă în prezent la aceste studii în China", a subliniat purtătorul de cuvânt.        

La sfârşitul lui ianuarie, o delegaţie a OMS condusă de directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus a mers la Beijing pentru a se întâlni cu preşedintele Xi Jinping şi cu cercetători. Cu câteva zile înainte, pe 20 şi 21 ianuarie, experţii biroului OMS din China au putut efectua o scurtă vizită în oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei.       

Pandemia de coronavirus a început în decembrie 2019, în Wuhan       

Apărută în China în decembrie, epidemia a contaminat de atunci mai mult de 3,2 milioane de persoane în lume şi a cauzat moartea a 230.000 de persoane în ciuda măsurilor de izolare impuse pentru mai mult de jumătate din umanitate.   

Dacă un număr mare de ţări sau de lideri au sprijinit OMS, unele au început să aibă îndoieli sau să critice organizaţia. Statele Unite, care au suspendat finanţarea către organizaţie, o acuză că a întârziat să avertizeze asupra pericolului acestui virus.  

Donald Trump a anunțat că se gândeşte la noi taxe contra Beijingului după ce, potrivit preşedintelui, a devenit sigur că noul coronavirus a provenit dintr-un laborator din Wuhan şi nu dintr-o piaţă locală de animale.    

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net