Olimpiada trece, locurile rămân. Orașele în care s-au desfășurat concursuri olimpice, în paragină

Ultima actualizare:

    Stadionul Olimpico del Ghiaccio, din Cortina d’Ampezzo, Italiafoto: Wikipedia
Stadionul Olimpico del Ghiaccio, din Cortina d’Ampezzo, Italiafoto: Wikipedia

Jocurile Olimpice de la Rio 2016 au stârnit nemulțumiri între locuitorii Satului Olimpic. Brazilienii nu vor să primească străinii pe teritoriile lor, în timp ce ei se luptă zi de zi să supraviețuiască și trăiesc de pe o zi pe alta.

Povestea se repetă  o dată la patru ani, iar cu fiecare ocazie, în altă parte a lumii. Potrivit dailymail.co.uk, locurile sunt special amenajate pentru concursurile olimpice, iar la finalul acestora, orașele și satele rămân în paragină.

În Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, pista pentru bob folosită la Olimpiada de Iarnă din 1984 a fost vandalizată și este folosită, acum, de bicicliști. Podiumul este părăsit și se degradează de la an la an.

Pista dezafectată de sărituri cu schiurile, folosită la Jocurile Olimpice de Iarnă din 1956, în Cortina d’Ampezzo, Italia, stă să se prăbușească. În același oraș, Stadionul Olimpico del Ghiaccio este pustiu, iar imaginile îți dau fiori pe șirea spinării, mai mult decât să inspire gloria pe care au simțit-o sportivii care au câștigat medalii pe vremea când a fost folosit.

Peisaje similare au fost surprinse și în Atena, Grecia. La intrarea în Satul Olimpic în care a avut loc Olimpiada de Vară din 2004, te întâmpină fântânile decorate cu cercurile olimpice, aflate în paragină și vandalizate. Bazinul de antrenament este plin de apă ruginie și deșeuri aruncate de oameni înăuntru.

Imaginile vorbesc de la sine și sunt argumentele perfecte pentru locuitorii Satului Olimpic de la Rio, care au protestat împotriva Olimpiadei de anul acesta. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net