O mașină Tesla în modul pilot automat a ucis doi oameni! Autoturismul s-a transformat într-o "conservă" în urma impactului

Ultima actualizare:

    Cei doi pasageri aflați în Tesla au murit în urma accidentuluiFoto: KPRC 2/ dailystar.co.uk
Cei doi pasageri aflați în Tesla au murit în urma accidentuluiFoto: KPRC 2/ dailystar.co.uk

O mașină electrică Tesla Inc. pe care nimeni nu părea să o conducă a intrat într-un copac sâmbătă noapte (17 aprilie) în Texas, izbucnind în flăcări și ucigând cei doi pasageri, potrivit autorităților locale. Imaginile de la fața locului arată cum, în urma impactului, din mașină a mai rămas doar scheletul.

O victimă a fost găsită pe scaunul pasagerului din față al unui model S 2019, iar cealaltă se afla în spate, a declarat polițistul Harris County Precinct 4 Mark Herman într-un interviu telefonic, relatează bloomberg.com. Mașina a lovit un copac din subdiviziunea Carlton Woods, lângă The Woodlands, după ce a mers cu viteză mare și nu a reușit să facă un viraj. Poziția victimelor, declarațiile și alte dovezi fizice sugerează că „nimeni nu conducea vehiculul în momentul impactului”, a spus Herman, mașina fiind pe pilot automat. „Este încă în curs de investigare”. A fost nevoie de mai mult de 30.000 de litri de apă pentru a stinge focul, care a ars timp de patru ore.

Tesla nu a reacționat

Tesla nu a dat niciun comunicat de presă cu privire la accident. Oficialii federali au criticat Tesla pentru riscurile de incendiu legate de bateriile din mașinile sale și pentru că nu au făcut suficient pentru a împiedica șoferii să folosească în mod necorespunzător funcția sa de asistență pentru șofer (pilot automat). Într-o audiere de anul trecut, președintele Comitetului Național pentru Siguranță în Transporturi a spus că „este timpul să nu mai permitem șoferilor din orice vehicul parțial automatizat să pretindă că au mașini fără șofer”.

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, s-a apărat cu privire la siguranța vehiculelor companiei sale. În această săptămână, el a distribuit un raport pe Twitter, spunând că un Tesla cu pilot automat angajat se apropie acum de o șansă de „10 ori mai mică” de accident decât un vehicul normal. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net