O maşină Tesla este în drum spre Marte! Ce semnificaţie ascunde lansarea

Ultima actualizare:

    O maşină electrică Tesla se află la bordul rachetei Foto: Facebook
O maşină electrică Tesla se află la bordul rachetei Foto: Facebook

Statele Unite ale Americii au bifat încă un moment de maximă importanţă în explorarea spaţiului. A fost lansată cea mai puternică rachetă din lume, Falcon Heavy, care a decolat cu succes de pe Cape Canaveral. Starman şi automobilul Tesla, aflat la "bordul" acestuia au început, astfel, o călătorie de aproximativ şase luni către "planeta roşie".

Noua rachetă Falcon Heavy, alcătuită din trei propulsoare Falcon 9 aliniate şi cuplate între ele, şi-a început lunga călătorie către Marte, marţi, 7 februarie, la ora 22:00 a României. Puterea de propulsie a lui Falcon Heavy este echivalentă cu cea a 18 avioane Boeing 747 turate la maximum. În plus, Falcon Heavy este cea mai puternică rachetă din lume în acest moment, şi a doua din istorie, după Saturn V, propulsorul folosit de NASA pentru misiunile Apollo, care au dus omenirea pe Lună. Dacă întreaga operaţiune decurge conform planului, atunci, automobilul Tesla Roadster al lui Elon Musk va ajunge pe orbită.

Lansarea rachetei Falcon Heavy
Lansarea rachetei Falcon Heavy

Racheta costă circa 90 de milioane de dolari, dar este doar cu 45% mai scumpă decât Falcon 9. Cealaltă comparabilă ca putere este Delta IV Heavy de la United Launch Alliance, care costă 400 de milioane per lansare, informează theatlantic.com. 

Dorinţa lui Elon Musk s-a îndeplinit. Totul a decurs conform planului, iar propulsorul s-a întors în siguranţă pe Pământ după ce şi-a îndeplinit misiunea. Lansarea rachetei a fost un eveniment aşteptat de mulţi ani, construcția acestui proiect începând încă din anul 2011, atunci când Elon Musk, fondatorul SpaceX și Tesla, s-a gândit pentru prima dată la această posbilitate. 

Pe platforma Youtube a fost încărcat un scurt timp în care este prezentat cum au sperat creatorii că va decurge decolarea.

Lansarea are însă o simbolistică şi se bazează pe un dicton latin cunoscut, "pe un drum anevoios, către stele"! Maşina Tesla poartă un mesaj interesant. În interior, printre circuite, este marcat faptul că a "fost produsă pe Pământ de către oameni". Cu o zi înainte de lansare, atunci când a fost întrebat dacă evenimentul i se pare unul personal, ţinând cont că maşina sa este la bordul rachetei, Elon Musk a declarat că întotdeauna un astfel de eveniment i se va părea personal, deşi încearcă să nu depună prea multe sentimente pentru că exista şansa ca racheta să explodeze înainte de a ajunge la destinaţie. 

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net