O fetiță de 11 ani s-a sinucis din cauza unor fotografii de pe Instagram! Mama ei este disperată

Ultima actualizare:
Nicola și Ursula
Nicola și Ursula

Caz șocant în Marea Britanie! O fetiță de doar 11 ani s-a sinucis după ce a văzut o serie de imagini revoltătoare, postate pe Instagram, susține mama ei.

Ursula Keogh s-a aruncat de pe un pod din Halifax, la doar 11 ani. Mama ei, scriitoarea Nicola Harlow (53 de ani), dă vina pe imaginile „oribile” pe care le-ar fi văzut micuța pe Instagram. Femeia susține că dacă ar fi știut că se va ajunge la un deznodământ atât de dramatic, nu i-ar mai fi dat voie să stea pe telefon. Acuzațiile nu sunt noi. Și alți părinți au susținut în trecut că rețeaua de socializare Instagram le-a influențat negativ copiii. Ian Russel susține că fetița lui de doar 14 ani s-a sinucis tot din aceeași cauză.

Fetița a lăsat un bilet de adio pentru mama ei


    Nicola și UrsulaFoto: dailymail.co.uk
Nicola și UrsulaFoto: dailymail.co.uk

Aceste acuzații pun presiune pe gigantul Instagram, deținut de Facebook, potrivit Daily Mail. Ursula s-a aruncat de pe un pod în luna ianuarie a anului trecut, iar de atunci mama ei trăiește în neputință și disperare.

Totul s-a petrecut la scurt timp după ce fetița s-a întors de la școală. Copila i-a lăsat un bilet de adio mamei sale: „Te iubiesc. Îmi pare tare, tare rău!”, apoi s-a aruncat în gol.

Mama copilei crede că adolescenții sunt influențați negativ pe Instagram

Nicola Harlow este absolut devastată și spune că adolescenții ar trebui protejați atunci când sunt în mediul online. Ea susține că popularitatea rețelei de socializare Instagram are un efect negativ asupra copiilor, care sunt cei mai vulnerabili. 

„Cred că imaginile de pe Instagram au dus la moartea fiicei mele. Sunt convinsă că s-a uitat la niște poze pe care nu ar fi trebuit să le vadă vreodată. Erau oribile și îngrijorătoare. Dacă aș putea să întorc timpul, i-aș distruge telefonul. Instagram-ul crează o fantezie, iar copiii sunt prea mici pentru a își da seama că aceea nu este viața reală. Trebuie să fie protejați. Ei nu realizează ce influență are asupra lor”, a povestit mama Ursulei.

Limita de înregistrare pe Instagram este de 13 ani, însă micuța Ursula a reușit să își facă un cont și să se expună tuturor imaginilor postate pe această rețea. Ea a găsit conturi ciudate, care glorificau sinuciderea, iar mama ei a observat la scurt timp că i-au apărut răni la încheietură. Această descoperire șocantă a făcut-o pe Nicola Harlow să își confiște telefonul fiicei ei, însă micuța a fost furioasă. Mama ei susține că Ursula era dependentă de el. Cu toate acestea, doctorii specialiști au sfătuit-o pe femeie să-i returneze telefonul fiicei ei, lucru pe care ea avea să-l regrete mai târziu.

„Copiii nu ar trebui să fie expuși unor astfel de site-uri. Este dificil pentru părinți să monitorizeze acest lucru. Fetița mea mi-a arătat doar schimbul de mesaje frumoase dintre ea și prietenii ei și nu imaginile revoltătoare pe care el vedea”, a mai adăugat Nicola. Mama îndurerată își dorește să existe o legislație care să impună clar o vârstă limită pentru accesarea internetului și a rețelelor de socializare: „Instagram și Facebook au nevoie să facă o ordine deplină!”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net