Nicolas Sarkozy, unul dintre cei mai controversaţi lideri. A fost căsătorit de trei ori

spl1608530_023.jpg

nicolas sarkozy, arestat, carla bruni, coruptie, muammar gaddafi
Fostul preşedinte francez a fost arestat marţi, 20 martie, într-un nou caz de corpuţie
foto Guliver / Splashnews

Nicolas Sarkozy (63 de ani) a fost arestat marţi, 20 martie, după ce a fost pus sub acuzare că ar fi luat ilegal bani de la fostul lider libian Muammar Gaddafi în 2007. Fostul lider ar fi primit 50 de milioane de dolari pentru campania electorală din 2007. În 2012, inclusiv fostrul soţ al Mariei Marinescu, Frank Colin a fost descoperit pe lista cotizanţilor la campania electorală a lui Sarkozy. Iată povestea unuia dintre cei mai controversaţi lideri europeni.

Nicolas Sarkozy s-a născut la 28 ianuarie 1955 în Arondismentul 17 din Paris, Franţa. A avut mandat prezidenţial din 2007 şi până în 2012, când a pierdut alegerile în faţa lui Francois Hollande. Nicolas Sarkozy a fost căsătorit de trei ori: cu Marie Dominique Culioli (1982-1996), cu Cecilia Attias (1996-2007) şi cu fotomodelul de origine italiană Carla Bruni din 2008 şi până în prezent. Din prima căsnicie au rezultat doi copii, Pierre, născut în 1985 şi Jean, născut în 1987. După un divorţ care a durat patru luni, Sarkozy se căsătoreşte cu în 1996 cu Cecilia Ciganer-Albeniz (bunicul acesteia provenea dintr-o familie de ţigani de origine română şi evrei ruşi). Au împreună un fiu, pe Louis, care s-a născut în 1997. În 2005, Nicolas Sarkozy are o aventură cu ziarista Anne Fulda de la “Le Figaro”, care la rândul ei provenea dintr-o familie de evrei originari din România. Cecilia Ciganer cere divorţul. La 2 februarie 2008, la scurt timp după ce este ales preşedinte, Sarkozy se căsătoreşte cu fotomodelul Carla Bruni. În octombrie 2011, Carla Bruni o naşte pe Giulia, la clinica Muette, din Paris. Un an mai târziu, Nicolas Sarkozy pierde alegerile prezidenţiale în faţa lui Francois Hollande.

Românul din spatele preşedintelui francez

Fostul soţ al Mariei Marinescu, Frank Colin este strâns legat de Nicolas Sarkozy în dosarul “Zborul cu cocaină”. Colin (45 de ani) împreună cu alţi 13 inculpaţi au fost reţinuţi  şi trimişi înaintea completului de judecători de la Curtea de Apel din Aix-en-Provence în dosarul “Air Cocaine” încă din 2014. În septembrie 2017 Frank a fost eliberat după ce a petrecut mai bine de doi ani în penitenciar. 

maria_marinescu_frank_colin.jpg

nicolas sarkozy, arestat, carla bruni, coruptie, muammar gaddafi
Maria Marinescu şi Frank Colin au divorţat după arestarea acestuia din urmă
foto Click!

În martie 2013, avionul Falcon 50 aparţinând afaceristului Alain Affelou a fost reţinut pe aeroportul Punta Cana, Republica Dominicană, după ce poliţia a descoperit 700 kg de cocaină la bord. Anchetatorii au mers pe firul investigaţiei şi au descoperit că afacerea ducea către Nicolas Sarkozy. Publicaţia “Le Point” a descoperit că Sarkozy ar fi apelat de trei ori la aeronavele companiei SNTHS pentru deplasări oficiale la Doha, în SUA şi Emiratele Arabe Unite. Zborurile au avut loc între 2012 şi 2013. Potrivit anchetatorilor, Frank Colin nu a fost decât intermediar în cadrul afacerii. Procurorii francezi cred că legătura dintre Nicolas Sarkozy şi reţeaua de transport de droguri existau încă de pe vremea mandatului său ca ministru de interne (între 2002 şi 2004 şi respectiv 2005-2007).

Loading...
 
 

Citește și

  • Un tribunal francez i-a oferit vineri preşedintelui Nicolas Sarkozy un euro cu titlul de despăgubiri după ce nişte hoţi i-au furat bani din contul personal, după ce obţinuseră detaliile acestuia, relatează Reuters.

  • Liderul conservator David Cameron a stârnit furia guvernului francez după ce a râs de înălţimea preşedintelui francez, Nicolas  Sarkozy. Potrivit The Telegraph, Cameron a făcut o remarcă despre "piticii ascunşi" din poze, referindu-se la o fotografie în care apare alături de Sarkozy, care este cu 18 centimetri mai scund decât el, scrie Adevărul.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1