Nicolae Ceaușescu, în ultimul videoclip al formației Pet Shop Boys! Melodia este o satiră la adresa lui Donald Trump

nicolae_ceausescu.jpg

Nicolae Ceaușescu a făcut o vizită în anii '70 în Coreea de Nord
Foto: captură video

Nicolae Ceaușescu apare în cel mai recent videoclip al formației Pet Shop Boys. Trupa britanică a lansat săptămâna trecută clipul.

În videoclip este redată o vizită făcută de Nicolae Ceaușescu în Coreea de Nord. Legendara formație a lansat săptămâna trecută o melodie nouă. Cântecul este o satiră, în special la adresa lui Donald Trump și a susținătorilor Brexit.

„Give Stupidity a Chance” („Dați prostiei o șansă”) este cel mai nou cântec al trupei Pet Shop Boys, ilustrat și cu filmri din timpul unei vizite pe care Nicolae Ceaușescu a făcut-o în anii '70 în Coreea de Nord, potrivit observator.tv.

Vizita făcută de Nicolae Ceaușescu în Coreea de Nord, ilustrată în clip

Give Stupidity A Chance" se regăsește pe noul EP al trupei Pet Shop Boys,  intitulat "Agenda". 

"Oamenii inteligenți au spus ce au avut de spus / Acum e timpul ca și prostimea să arate calea... Ne-am săturat de experți și înțelegerile lor / De ce să te bazezi pe fapte când pur și simplu poți să te lași purtat de sentimente?" , acestea sunt câteva dintre versurile melodiei.

„Melodia este o satiră la adresa conducătorilor politici de proastă calitate din lumea modernă”, a declarat Neil Tennant. 

În iunie 1971, Nicolae Ceauşescu, Elena Ceaușescu şi alţi înalţi demnitari comunişti, printre care și Ion Iliescu, pe atunci ministru al tineretului şi secretar al CC al PCR, au descoperit spectacolele de propagandă din China şi din Coreea de Nord. După ce a vizitat China, Coreea de Nord, Mongolia şi Vietnamul de Nord, Nicolae Ceaușescu a convocat o teleconferință cu prim-secretarii de partid ai județelor pentru a le expune ideea unei revoluții culturale în stil maoist.

Loading...

Citește și

  • Iahtul din „Fructul oprit”, serial difuzat de Antena 1, are o poveste lungă şi interesantă. Click! a aflat că ambarcaţiunea care îi găzduieşte pe actori i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, preşedintele Republicii Socialiste România, şi apoi a fost vândut pe o sumă colosală.  

  • Elena Ceaușescu s-ar fi iubit și cu generalul Victor Atanasie Stănculescu

    Hulită de popor, dar iubită de bărbații din jur! Așa o putem descrie pe Elena Ceaușescu, care luna trecută ar fi împlinit 103 de ani. În tinerețe, i-a plăcut viața, iar cei care i-au stat aproape au povestit de-a lungul timpului despre desfrăurile sale și au dat în vileag lunga listă cu amanți.