Mutația tulpinii Delta a SARS-CoV-2, mult mai infecțioasă

Ultima actualizare:

    foto: Pixabay
foto: Pixabay

Cercetătorii britanici au descoperit o subvariantă a tulpinii Delta a SARS-CoV-2 numită AY.4.2 care se face responsabilă de infectarea a 12% din cazurile înregistrate din 5 noiembrie și până în prezent.

Această tulpină nu dezvoltă forme severe de boală, dar este extrem de contagioasă, susțin experții care au analizat rezultatele rezultate de pe urma a 100.000 de teste între 19 octombrie și 5 noiembrie. În cadrul aceluiași studiu realizat de cercetătorii de la Colegiul Imperial din Londra s-a remarcat că 66% dintre bolnavii de COVID-19 din acest interval au avut simptomele clasice ale tulpinii Delta (AY.4) în timp ce restul au avut o tuse ușoară, o stare febrilă trecătoare și o stare de oboseală. Cercetătorii cred că această subvariantă va deveni dominantă în lunile următoare și speră ca numărul internărilor la ATI să scadă. Marea Britanie a înregistrat aproape 9,9 milioane de infectări și 143.972 de decese la o populație de 68,4 milioane.

Tulpina Delta, răspândire rapidă în lume

Tulpina Delta a fost identificată pentru prima dată în India, în decembrie anul trecut. Apoi, a ajuns în Marea Britanie, ceea ce a dus la creşterea numărului de infecţii şi decese în Regat. Primul caz Delta din Statele Unite a fost diagnosticat în luna martie, iar la sfârşitul lunii iunie, noua tulpină a reprezentat deja mai mult de 20% din cazuri în SUA, potrivit estimărilor Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a numit această versiune a virusului „cea mai rapidă”.

Delta, cea mai contagioasă mutație Covid

Persoanele care nu au fost vaccinate împotriva COVID-19 sunt cele mai expuse riscului, sunt de părere specialiștii. Din ceea ce ştim până acum, toți cei imunizați împotriva coronavirusului sunt protejați, dar oricine nu este vaccinat şi nu respectă măsurile de prevenție și restricțiile sunt expuși riscului de infectare, spun medicii.

Citește și:

Tulpina Delta. Ce trebuie să știm despre mutația care declanșează valul 4 în România

Tulpina Delta te poate „păcăli” că e doar o răceală: "Valul 4 se va vedea în spitale, în septembrie"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net