Mutația braziliană Covid-19 a ajuns în Anglia. Ce știm despre noua tulpină

Ultima actualizare:

    Până în prezent, în lume circulă patru mutații Covid-19: mutația britanică, cea sud-africană, mutația nigeriană și cea braziliană
Până în prezent, în lume circulă patru mutații Covid-19: mutația britanică, cea sud-africană, mutația nigeriană și cea braziliană

O nouă mutație a coronavirusului face ravagii și ucide sute de persoane în Brazilia, transformând localitatea Manaus într-un uriaș cimitir. Imagini din acest oraș care-și plânge zi și noapte morții au făcut rapid înconjurul lumii iar ce se întâmplă acolo este mai mult decât își poate imagina un om. Virusul ucide cu o viteză fantastică iar localnicii aproape că nu mai au unde să-și îngroape morții.

După variantele britanice și sud africane ale coronavirusului iată că apare o nouă tulpină în Brazilia. Această variantă are două mutații cheie în domeniul legării receptorului vârf (RBD) care reflectă în mare parte unele dintre mutațiile pe care experții le-au identificat și în varianta sud-africană. Specialiștii au detectat noua variantă care circulă mai ales în localitatea Manau, din nordul Braziliei, încă din decembrie anul trecut dar nu au aflat încă dacă această nouă mutație provoacă o formă de Covid mai severă. 

La fel ca și varianta sud-africană, cea braziliană poartă o mutație în proteina spike numită E484K, iar vestea bună - dacă se poate vorbi în astfel de termeni - este că aceasta nu apare în tulpina britanică. Vestea proastă este că această mutație reduce recunoașterea anticorpilor, transmite Mediafax, care citează Irish Examiner.

Oamenii de știință care analizează mutația braziliană a coronavirusului au declarat că aceasta se răspândește mult mai rapid și infectează un număr mult mai mare de oameni. Se pare că acest lucru se întâmplă mai ales în zonele în care rata de infectare anterioară a fost deja foarte mare. Se ridică astfel întrebarea dacă nu cumva noua mutație braziliană a reîmbolnăvit persoane ce tocmai scăpaseră de infecție. 

Varianta braziliană a fost detectată și în Japonia și, potrivit experților englezi, a ajuns și în Marea Britanie. Asta, cu toate că Anglia și-a suspendat toate zborurile din America de Sud. 

Potrivit experților britanici, varianta braziliană a coronavirusului și despre care experții cred că ar afecta eficiența vaccinurilor, a fost identificată pentru prima oară în U.K în noiembrie anul trecut. Șeful unei noi unități de cercetare conduse de guvern și dedicată investigării mutațiilor Covid-19 a dezvăluit că există două variante similare, dar distincte genetic în Brazilia, iar una dintre ele a fost deja detectată în Anglia. 

Profesorul Wendy Barclay, virusolog la Imperial College din Londra, a recunoscut și ea că virusul mutant a ajuns în Marea Britanie cu ceva timp în urmă, dar s-a ferit să spună care este rata sa de răspândire. 

Faptul că mutația braziliană se află deja pe teritoriul Angliei a dus la un nou val de critici la adresa Guvernului. Nick Thomas Symonds, unul dintre membrii opoziției, declara recent că incompetența Guvernului pune tuturor viața în pericol. „Este o veste teribilă faptul că s-au găsit dovezi ale variantei braziliene de coronavirus - extrem de infecțioase - în marea Britanie. Acesta este încă un alt exemplu al faptului că partidul conservator nu a reacționat la timp și nu a închis granițele când ar fi trebuit”. 

Autoritățile britanice au suspendat toate zborurile din america de Sud abia ieri. Decizia pare a fi luată cu întârziere, sunt de părere mulți politicieni britanici, acest lucru fiind stabilit abia după ce mutația braziliană a fost detectată în Japonia. În replică, Boris Johnson a precizat că a acționat cât de repede a putut și a insistat că dovezile actuale nu sugerează că mutația braziliană ar fi mai mortală sau că afectează în vreun fel eficiența vaccinurilor. Însă profesorul Barclay a afirmat că ambele variante braziliene prezintă mutații care „ ar putea avea un impact asupra modului în care funcționează anticorpii”. 

Potrivit Daily Mail, tulpina braziliană care se află în Anglia din noiembrie anul trecut ar fi infectat deja șapte persoane, iar acest lucru a fost descoperit în urma unor teste de rutină.

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net