Motivul pentru care copiii lui Harry și Meghan nu vor avea titluri princiare

harry_si_meghan_nunta_regala1111.jpg

Iată ce titluri vor primi copiii Prințului Harry cu Meghan Markle
Foto Getty Images

Cum cel mai dorit eveniment al anului, nunta regală, a trecut, iar Prințul Harry și Meghan Markle au pornit fericiți în viața de proaspăt căsătoriți, nu mai rămâne decât să așteptăm momentul în care cei doi vor anunța că vor deveni părinți. Totuși, copiii acestora nu vor avea la început titlul de „prinț” sau „prințesă”. Iată care sunt motivele!

În familia regală britanică, titlurile regale sunt limitate, la decizia bunicului Reginei Elisabeta a II-a, Regele George al V-lea, luată în anul 1917, printr-un brevet special, denumit „Letters Patent”. În document a fost stipulat faptul că nepoții fiilor Suveranilor, pe linie directă masculină, cu excepția celui mai mare fiu al celui mai mare fiu al Prințului de Wales, vor putea primi doar titlurile pe care le primesc în mod normal copii Ducilor, potrivit Mirror. Astfel, din decret reiese că urmașii Prințului Harry se vor numi „Lord”, pentru sexul masculin, sau „Lady”, pentru sexul feminin, ai ținutului Mountbatten-Windsor. Copiii Prințului William au trebuit să urmeze aceeași metodologie, doar George putând să primească imediat după naștere titlul de „Alteța Sa Regală Prințul George”, fiind cel mai mare băiat al cuplului. 

printul_george.jpg

Alteța Sa Regală, Prințul George
Foto Getty Images

În cazul prințesei Charlotte, Regina Elisabeta a II-a a decis să intervină în modificarea decretului, pentru ca cea mică să-și poată schimba titlul nobil, care, dacă nu ar fi existat intervenția Suveranei, ar fi fost „ Lady Charlotte Mounbatten-Windsor”. Datorită schimbărilor anterior menționate, în prezent, Charlotte se bucură de titlul de Prințesă de Cambridge. În Decembrie 2012, când Kate Middleton a anunțat că este însărcinată în trei luni cu micuța, Regina a intentat imediat o petiție care viza următoarele: „Toți copii ai celui mai mare fiu al Prințului de Wales ar trebui să se bucure de titlurile și de atribuțiile unor Majestăți Regale, cu dreptul titular de Prinț și Prințesă, atașat înaintea numelor lor creștine sau atașat după alte titluri onorifice.”

kate_si_printesa_charlotte.jpg

Prințesa Charlotte, alături de mama sa, Ducesa de Cambridge, Kate Middleton
Foto: Getty

Acest lucru înseamnă că Regina ar putea interveni și în cazul copiilor Prințului Harry alături de proaspăta sa soție, Meghan Markle, așa cum a făcut-o și în cazul Ducilor de Cambridge, dacă cei doi vor avea urmași în timpul în care Elisabeta a II-a se va afla la Tronul Marii Britanii. Dacă nu, cuplul va putea apela, probabil, la succesorul de drept al Reginei, pentru aceste aranjamente. 

 

 

 

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1