Moment special în limba română la Vatican! Un român a rostit una dintre rugăciunile slujbei de Florii

Ultima actualizare:

    Un român a rostit „Rugăciunea universală” la slujba de Florii organizată la Vatican Foto: Captură Digi 24
Un român a rostit „Rugăciunea universală” la slujba de Florii organizată la Vatican Foto: Captură Digi 24

Moment emoționant la Vatican pentru toți patrioții români! În cadrul slujbei de Florii organizată în Piața Sfântul Petru din Cetatea Vaticanului, oficiată de Papa Francisc, un român a rostit una dintre rugăciunile slujbei de Florii.

În timpul Sfintei Liturghii, un imigrant de origine română a rostit una dintre rugăciuni, în limba naţională. Peste un miliard de catolici din întreaga lume celebrează duminică, 14 aprilie, Floriile, sărbătoare care marchează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim.

Bărbatul, îmbrăcat în port național, a rostit „Rugăciunea universală” sau „Rugăciunea credincioșilor” în fața Papei și a tuturor episcopilor Bisericii Catolice aflați la ceremonie. Gestul Suveranului Pontif de a pune un român să citească această rugăciune are loc în contextul pregătirilor pentru apropiata călătorie apostolică a acestuia în ţara noastră. Papa Francisc va ajunge în România pe 31 mai şi va sta aici trei zile. Vizita are loc la 20 de ani după cea a Papei Ioan Paul al II-lea, potrivit Digi 24.

Românul rostește rugăciunea la minutul 1:17:30

„E un semn de predilecţie față de ţara noastră, dar și față de imigranții români de la Roma, destul de numeroși și care participă destul de des la liturghii. E o strategie a gesturilor mici, prin care papa transmite semnale de atenție, de simpatie față de români”, a susținut Adrian Dancă, coordonatorul Secţiei în Limba Română - Radio Vatican. 

Slujba de Florii a început cu momentul binecuvântării ramurilor de palmier și măslin. Ramurile au fost pregătite în două oraşe de pe riviera italiană, aşa cum cere o tradiţie veche de peste 400 de ani. După sărbătoarea Floriilor urmează ultima săptămână a Postului Paştelui, numită Săptămâna Patimilor.

Cine este românul care a rostit una dintre rugăciunile slujbei oficiate de Papa Francisc 

Românul, pe nume Marian, este lector și trăiește de peste 20 ani la Roma. El a declarat pentru Radio Vatican că a fost „un moment de emoție, de bucurie”. „Sunt de 20 de ani la Roma și n-am avut niciodată ocazia să particip la Sfânta Liturghie. Emoțiile nu se pot exprima în cuvinte, este o experiență unică și cred că va rămâne pentru toată viața ceva unic”, a spus Marian, pentru Radio Vatican.

Președintele Iohannis și soția lui, Carmen, la slujba de Florii de la Sibiu 

Potrivit sursei anterior menționate, preşedintele Klaus Iohannis a mers sâmbătă dimineaţă, 13 aprilie, la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu, la slujba oficiată în Duminica Floriilor la catolici. Şeful statului a venit la slujbă însoțit de soţia lui, Carmen Iohannis. De fiecare dată când se află la Sibiu, soţii Iohannis obişnuiesc să meargă la slujbele de duminică de la Biserica Romano-Catolică. Duminică, 14 aprilie, cu atât mai mult, fiind o sărbătoare atât de mare, Floriile catolicilor. Și pe străzile din Capitală a fost celebrată sărbătoarea de către credincioși, conform tradiției. 

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net