Miracol! Din avionul ăsta au scăpat toţi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Scene de coşmar pe aeroportul din Durango, Mexic! La scurt timp de la decolare, avionul Embraer 190, cu 97 de pasageri, patru membri ai echipajului şi doi piloţi, se prăbuşeşte brusc. Numai un miracol a făcut ca toţi cei 103 oameni de la bord să scape cu viaţă!

Cursa AM2431 aparţinând Aeromexico a decolat de pe aeroportul din Durango, ieri, către Mexico City. La nici trei minute de la decolare, pasagerii au auzit „Bang! Şi avionul a intrat în picaj”, a declarat Romulo Campuzano, unul dintre supravieţuitori. Unul dintre piloţi şi un pasager de la clasa Premium sunt în stare critică, dar stabilă, la spital. În rest, toţi cei 85 de pasageri care au ajuns la spital au fost externaţi pentru că aveau răni uşoare.


    Intervenţia rapidă a pompierilor şi  a paramedicilor a făcut ca miracolul să se producă
Intervenţia rapidă a pompierilor şi a paramedicilor a făcut ca miracolul să se producă

Deşi majoritatea martorilor cred că vremea a fost un factor important în accidentul aviatic, experţii aviatici susţin că este prea devreme pentru a se pronunţa. Jackeline Flores, care se afla împreună cu fiica ei în avion, a povestit cum a ieşit împreună cu micuţa printr-o gaură din fuselaj.


    Aeronava Aeromexico s-a prăbuşit la 10 km de aeroportul din Durango
Aeronava Aeromexico s-a prăbuşit la 10 km de aeroportul din Durango

„O fetiţă de lângă noi nu a putut ieşi aşa de repede şi s-a ales cu arsuri la ambele picioare. Noi am reuşit să ne strecurăm afară din avionul care a luat foc la doar câteva secunde după impactul cu pământul. A fost un miracol că nu a murit nimeni în accident”, a povestit femeia, care trăieşte în Bogota, Columbia. Conform martorilor, piloţii au reuşit să „aşeze” avionul la sol prin manevre specifice, după ce motoarele s-au oprit din cauza grindinei. Unii dintre ei au mers câteva sute de metri până la autostradă pentru a striga după ajutor. „Avionul a luat viteză şi tocmai se desprinsese de la sol când s-a produs catastrofa. Brusc s-a înclinat în faţă şi în câteva secunde s-a lovit de pământ. Din fericire, toţi pasagerii aveau centurile prinse”, a declarat Campuzano. Acesta a spus că a auzit două explozii puternice înainte ca avionul Embraer 190 să intre în picaj. Experţii susţin că avionul nu ajunsese la înălţimea de 300 de metri când s-a produs incidentul.

Caseta tehnică

simeon stalpnicul png

EmBraer 190

Autonomie: 4.537 km

Viteză maximă: 871 km/h

Viteză croazieră: 829 km/h

Lungime: 36 m

Tip motor: Turboventilator

Companie constructoare: Embraer

Capacitate 100 pasageri / 6 echipaj

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net