Merkel, declarație-șoc: ”Nu ne mai putem baza pe SUA să impună ordinea în lume”

merkel_g20_5.jpg

angela merkel
Merkel și Trump s-au contrat săptămâna trecută la Summitul NATO de la Bruxelles
foto: Getty Images

Reacțiile după Summitul NATO tensionat de la Bruxelles nu s-au lăsat mult așteptate. Cancelarul Angela Merkel a declara într-o conferință de presă că a avut dreptate atunci când a spus că europenii nu se mai pot baza pe superputerea Statelor Unite pentru a impune ordinea în lume.

”Nu ne mai putem baza pe superputerea Statelor Unite”, a declarat Merkel, într-o conferință de presă la Berlin, citată de Hotnews.

Cu toate acestea, Merkel a insistat asupra faptului că relația transatlantică rămâne crucială pentru Germania. ”S-ar putea spune că valorile noastre, sau cadrul de lucru, sunt sub presiune puternică în acest moment”, a declarat Angela Merkel, întrebată despre relația cu Donald Trump. ”Totuși, relațiile transatlantice, inclusiv cu președintele Statelor Unite, sunt cruciale pentru noi și vom continua să le consolidăm”, a adăugat aceasta.

Referitor la întrevederea între președintele american Donald Trump și omologul său rus Vladimir Putin, Merkel a comentat că ea se bucură pentru „orice întâlnire”, iar invitația administrației americane ca Putin să viziteze Casa Albă este o consecință firească a summitului de la Helsinki.

Trump a aacuzat Germania că depinde de energia pe care o cumpără de la ruși

Relația dintre Germania și SUA a cunoscut un moment extrem de tensionat la Summitul NATO de la Bruxelles, care a avut loc săptămâna trecută. Trump a spus atunci că Germania depinde depinde de energia pe care o cumpără de la ruși, și a cerut creșterea contribuției la bugetul Alianței Nord-Atlantice.

Loading...

Citește și