Marea Britanie. 168 de persoane au prezentat cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca

vaccin-astra-zeneca.jpg

vaccin astra zeneca
Sursă foto: Shutterstock

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a anunţat, joi, un număr de 168 de cazuri grave de formare a unor cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu o doză de vaccin pentru Covid-19 al AstraZeneca.

A existat o atenţie sporită asupra vaccinului pentru Covid-19 al AstraZeneca în legătură cu cazuri foarte rare de cheaguri de sânge, iar unele ţări, inclusiv Marea Britanie, au recomandat ca numai persoanele care au peste o anumită vârstă să fie imunizate cu acest vaccin.

Marea Britanie a recomandat ca persoanele cu vârste de sub 30 de ani să primească o alternativă la vaccinul AstraZeneca-Oxford, după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor a descoperit că există dovezi ale unei legături între cazurile rare de cheaguri de sânge şi nivelul scăzut al trombocitelor.

Joi, Marea Britanie a anunțat un număr de 168 de cazuri grave de formare a unor cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu o doză de vaccin pentru Covid-19 al AstraZeneca. În total au fost raportate 32 de decese din cauza cheagurilor de sânge, comparativ cu 22 săptămâna trecută, dar rata de decese provocate de cheaguri de sânge a scăzut de la 22% la 19%.

 

Citește și: 

Ce sunt cheagurile de sânge și de la ce se formează. Au sau nu legătură cu vaccinul AstraZeneca

Ce este tromboza. Cauze. Simptome. Tratament. VIDEO. Vezi cum se formează un cheag de sânge!

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1