Lucrează de 30 de ani la spitalul jucăriilor de pluş

Ultima actualizare:

    Şi-a început cariera de doctoriţă pentru pufoşenii la 29 de aniFoto: profimedia
Şi-a început cariera de doctoriţă pentru pufoşenii la 29 de aniFoto: profimedia

Este supranumită ”doctorul de pufoşenii” datorită iubirii ei necondiţionate pentru jucăriile de pluş ale copiilor. Martha Anderson, din Midlothian, Virginia, SUA, e celebră la nivel mondial după ce a reparat peste 5.000 de jucării şi petrece zilnic 12 ore ”operând” şi peticind partenerii de joacă ai micuţilor.

Martha Anderson, de 59 de ani, s-a mutat efectiv în ”spitalul pentru jucăriile de pluş” pe care l-a amenajat când avea doar 29 de ani. Şi-a început cariera cu pufoşeniile copiilor ei şi apoi cu jucăriile vecinilor. ”Nimic nu se compară cu puritatea iubirii unui copil pentru prima lui jucărie de pluş. Majoritatea adulţilor nu înţeleg sentimentele şi cred că pot înlocui vechea jucărie stricată cu una nouă, identică. Nu este aşa: vechea jucărie are suflet, cunoaşte poveştile intime ale copilului şi visele acestuia. Un copil nu se poate despărţi niciodată de primul prieten. Spitalul a fost creat pentru a lungi viaţa acestor prieteni extraordinari”, a povestit Martha. 

Cel mai complicat pacient, o girafă de trei metri complet deşelată de copii
Cel mai complicat pacient, o girafă de trei metri complet deşelată de copii

Doctorul de jucării a reparat de-a lungul celor 30 de ani peste 5.000 de girafe, ursuleţi, rinoceri, porcuşori, iepuraşi, pisicuţe şi chiar maimuţe. Multe jucării nu costă mai mult de 5-6 dolari, însă poartă cu ele amintiri de neînlocuit şi poveşti de viaţă unice. Martha Anderson petrece zilnic 12 ore în hala imensă, pe care a numit-o spital, unde ajung pufoşenii din Anglia, Canada, SUA, Australia, Japonia şi chiar Franţa. Deşi multe jucării ajung ba fără un ochi, ba fără o lăbuţă sau complet sfâşiate, Martha face adevărate miracole cu pacienţii în stare gravă.

Martha repară cu răbdare orice jucărie
Martha repară cu răbdare orice jucărie

Are stocuri impresionante de vată, câlţi şi rumeguş pentru a-şi umple pacienţii, are ochi de sticlă, plastic sau metal pentru animăluţele nevăzătoare şi teancuri uriaşe de textile, mohair, blană artificială şi pluş. Cel mai grav caz de pacient a fost o girafă înaltă de trei metri, care rămăsese fără rumeguş şi avea picioarele din spate complet dezmembrate. A lucrat la girafă timp de o săptămână şi nu a reuşit să îi dea de cap. Abia după opt luni de ”tratamente intense”, de reconfigurare a scheletului şi de înlocuire a pluşului tocit de copiii care au călărit girafa, pacientul a fost externat peste Ocean, înapoi în Australia. Costurile de spitalizare sunt de la 100 şi până la 2.000 de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net