Luare de ostatici şi jaf armat cu Kalaşnikovul la un supermarket în Franţa, în apropeirea frontierei cu Elveţia

Ultima actualizare:

     Ancheta a fost încredinţată Secţiei de cercetare a Jandarmeriei din Lyon
Ancheta a fost încredinţată Secţiei de cercetare a Jandarmeriei din Lyon

Patru bărbaţi înarmaţi au luat luni ostatică o angajată a unui supermarket Leclerc, la câţiva kilometri de frontiera cu Elveţia, după care au golit seiful supermarketului şi au fugit, scrie presa franceză.

O scenă demnă de un film de acţiune a avut loc luni dimineaţa, în comuna Ferney-Voltaire (Auvergne-Rhône-Alpes), la doar câţiva kilometri de frontiera elveţiană, potrivit cotidianului regional Le Dauphiné Libéré. Patru răufăcători au luat-o ostatică luni, la ora locală 5.30 (6.30, ora României), pe contabila supermarketului Leclerc din Ferney-Voltaire, pe când aceasta ieşea din casă. Ei au condus-o până la hipermarket, unde au ”neutralizat” în mod violent doi paznici, cu lovituri de paturi de Kalşnikov. Potrivit victimelor, rănite uşor, jefuitorii erau înarmaţi de asemenea cu mai multe arme de mână.

Ameninţată, contabila i-a condus apoi pe cei patru jefuitori până la seif, pe care au obligat-o să-l deschidă. Suma jefuită era necunoscută imediat, însă Le Dauphiné Libéré dezvăluie că cei patru au plecat cu un Audi negru şi au lăsat-o pe angajată ”în stare de şoc”.

Poliţişti şi pomopieri au fost trimişi la faţa locului. ”Aceasta nu este prima oară când un supermarket este jefuit în Pays de Gex. Nu mai atacă băncile. Este mai uşor în magazinele mari, în care există în continuare bani lichizi”, a declarat pentru publicaţie primarul din Ferney, Daniel Raphoz.

Aici se încasează bani lichizi în contextul în care Pays de Gex atrage o importantă clientelă elveţiană, care foloseşte numerar. ”Cea ce este sigur este că lovitura a fost pregătită meticulos”, a mai declarat primarul din Ferney.

Procurorul Republicii din Bourg-en-Bresse Christophe Rode a deschis o anchetă cu privire la ”furt armat” şi ”sechestrare”, potrivit postului France 3 Régions. Ancheta a fost încredinţată Secţiei de cercetare a Jandarmeriei din Lyon.

Acesta este al treilea jaf în Pays de Gex în decurs de două luni. În februarie, a fost jefuit un magazin de bijuterii, iar în martie un magazin Netto.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net