Liga Campionilor. 12 lucruri inedite despre Portugalia, țara care găzduiește Champions League 2020

Ultima actualizare:

    Lisabona este una dintre cele mai importante destinații turistice ale lumii Sursa foto: Escape Holiday
Lisabona este una dintre cele mai importante destinații turistice ale lumii Sursa foto: Escape Holiday

Liga Campionilor are loc anul acesta în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus. Iată 12 lucruri pe care nu le știai despre Portugalia, țara care găzduiește Champion League 2020!

Poate că Portugalia nu mai are nevoie de nici o prezentare fiind una dintre cele mai atrăgătoare destinații turistice din lume, însă există câteva lucruri inedite pe care mulți dintre noi nu le cunoaștem.

  • Portughezii, mari iubitori de carne. Genul de platou tipic ce ți se poate servi la aproape orice restaurant cuprinde o bucată imensă de carne (sau mai multe) și o mare varietate de garnituri pe care noi nu le-am combina: cartofi prăjiți, salată, orez și un ou prăjit.
  • Desertul cu ouă crude, foarte popular. Prăjitura cu cremă de ouă crude este genul de dulce care ori îți place la nebunie, ori ți se face greață de la el. Sunt ca niște gogoși mici, cu un înveliș exterior subțire, ca o crustă, și umplute cu o cremă făcută din ou crud, făină și zahăr. Nu toată lumea se dă în vânt după ouă crude.
  • Să întârzii 10-15 minute este normal. Atunci când își dau un punct de întâlnire, deși nu sunt genul de oameni care să întârzie mult, este perfect normal să ajungă chiar și cu un sfert de oră mai târziu, se consideră “la timp”.
  • Portughezii vorbesc foarte tare și dau impresia că se ceartă. De multe ori, aflat la o terasă, sau pur și simplu pe stradă, te poți întâlni cu persoane care par că se ceartă. Portughezii sunt genul de persoane pasionale, care își apără punctele de vedere. Ei nu se ceartă, ei vorbesc foarte tare.
  • Portugheza este limba oficială a nouă țări. Peste 236 de milioane de oameni din întreaga lume sunt viorbitori nativi de portugheză. Portugheza este limba oficială în Portugalia, Brazilia, caoul Verde, angola, Sao Tome, Mozmabic, Principe, Guineea Ecuatorială, Guineea-Bissau, Macao, Goa (India), Timorul de Est.
  • Portugalia este cea mai veche țară din Europa. A fost fondată de Afonso Henriques, primul rege al țării, în anul 1139. Timpde aproximativ 800 de ani a fost regat, până în anul 1910.
  • Universitatea din Coimbra. Universitatea din Coimbra este una dintre cele mai vechi universități din Europa. A fost înființată în anul 1290.
  • Librăria Bertrand. În Lisabona se află cea mai veche librărie din lume, înființată în anul 1732 – librăria Bertrand.
  • Cel mai lung pod din lume. În Portugalia se află cel mai lung pod din lume, Podul Vasco da Gama, care a fost construit în Lisabona și are 17 kilometri lungime.
  • Cele mai bune locuri de surf din lume. În Portugalia se găsesc cele mai bune locuri de surf din lume. Țara are o coastă care se întinde pe o lungime de 800 de kilometri.
  • Aici a avut loc cel mai puternic cutremur din Europa. În 1755, în Lisabona s-a produs unul dintre cele mai puternice cutremure de pământ din sitoria Europei. La 1 noiembrie 1755, de ziua Tuturor Sfinților, Lisabona a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 9 grade, care a fost urmat de un tsunami și multe incendii.
  • Fado. Fado se află în patrimoniul mondial UNESCO. Fado este o muzică populară tristă, cântată de oamenii simpli, de rând, din popor. Fadi înseamnă „soartă” și își are originea în mediul urban din Lisabona.
image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net