Liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, ucis într-un raid american în nord-vestul Siriei

Ultima actualizare:

    Abu Bakr al-Baghdadi şi-ar fi pierdut viaţa sâmbătă după un raid amerian în nord-vestul Sirieifoto: AFP
Abu Bakr al-Baghdadi şi-ar fi pierdut viaţa sâmbătă după un raid amerian în nord-vestul Sirieifoto: AFP

Citând oficiali de rang înalt din domeniul apărării şi încă o sursă informată în legătură cu acest subiect, CNN afirmă că al-Baghdadi ar fi fost ucis într-un raid coordonat de armata SUA în nord-vestul Siriei. Confirmarea oficială va veni după testele ADN şi după cele biometrice. Oficialii din domeniul apărării au relatat că liderul ISIS ar fi detonat o vestă cu explozibil în timpul raidului.

Raidul a fost derulat de comandourile pentru operaţii speciale, iar CIA a oferit asistenţă pentru localizarea liderului ISIS.

Preşedintele Donald Trump urmează să facă un anunţ important duminică, potrivit secretarului adjunct de presă Hogan Gidley, iar oficiali ai administraţiei au declarat pentru CNN că anunţul va viza teme de politică externă.

Abu Bakr al-Baghdadi a stat ascuns în ultimii cinci ani

Pentagonul nu a făcut încă niciun comentariu pe acest subiect.

Baghdadi a stat ascuns în ultimii cinci ani. În luna aprilie, ISIS a publicat o înregistrare video în care apărea un bărbat care părea a fi Baghdadi. A fost pentru prima dată când acesta a fost văzut din iulie 2014, când a vorbit la Marea Moschee din Mosul.

În februarie 2018, mai mulţi oficiali americani au afirmat că Baghdadi a fost rănit în urma unui atac aerian care a avut loc în mai 2017, iar din cauza rănilor suferite a trebuit să renunţe la conducerea grupării teroriste pentru aproape cinci luni.

Citeşte şi:

30 de civili, morţi în atacurile Turciei din Siria. Mai mulţi membrii ISIS au evadat dintr-o închisoare

800 de femei, membre ale grupării Stat Islamic, au fost reţinute în Siria

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net