Lama Winter ar putea salva lumea de coronavirus. Ce au descoperit oamenii de știință

Ultima actualizare:
Lama Winter produce anticorpi care ar putea salva lumea de coronavirus
Lama Winter produce anticorpi care ar putea salva lumea de coronavirus

Sistemul imunitar al Lamei Winter ar putea fi cheia tratamentului pentru noul coronavirus. Cercetători belgieni au descoperit că organismul ei poate produce anticorpi ce ar putea opri COVID-19. Winter deja a contrinut la cercetarea în lupta împotriva împotriva SARS și MERS, când oameni de știință din SUA au descoperit că animalul a dezvoltat imunitate pentru ambele tipuri de coronavirus

Are patru ani, locuiește într-o fermă din Belgia, are blană maro de ciocolată și ar putea fi cheia unui medicament eficient pentru coronavirusul Sars-CoV-2, scrie RTL.de.  Cercetătorii au descoperit recent că anticorpii din sângele ei pot opri virusul. Acum sunt efectuate alte teste pentru a afla dacă aceștia pot fi utilizați în viitor pentru a ajuta persoanele care suferă de coronavirus.

Winter a contribuit deja la cercetarea în lupta împotriva coronavirusului în 2016.  La acea vreme, oamenii de știință de la Universitatea din Gent, Universitatea Texas din Austin (UT Austin, SUA) și Institutele Naționale de Sănătate din America au examinat două forme anterioare a agentului patogen - SARS-CoV-1 și MERS-CoV. Au descoperit că sângele lui Winter a dezvoltat anticorpi într-un tip de terapie de imunizare care a combătut cu succes ambele forme.


    Lama Winter produce anticorpi care ar putea salva lumea de coronavirusfoto: rtl.de
Lama Winter produce anticorpi care ar putea salva lumea de coronavirusfoto: rtl.de

Acum cercetătorii eu extras anticorpi produşi de de lama în vârstă de 4 ani şi i-au folosit în laborator pentru a vedea dacă aceștia pot lupta contra coronavirusului. S-a descoperit că aceştia au reușit să neutralizeze virusul. Studiul a fost publicat în revista ştiinţifică Cell, urmând să devină public în scurt timp, scrie New York Times.

Potrivit New York Times, organismul uman poate produce un singur tip de anticorpi, pe când lamele produc două tipuri. Aceşti anticorpi sunt similari, dar unul dintre tipurile de anticorpi produşi de lame sunt de câteva ori mai mici.

"Anticorpii lamelor sunt usor de manipulat", a spus şi dr. Xavier Saelens, specialist în virologie moleculară la Unviersitatea din Gent.

Daniel Wrapp, cercetător la Unviersitatea din Austin, Texas, a declarat că anticorpii produşi de rechini sunt de asemenea subiect de studiu, dar nu reprezintă un model atât de potrivit precum cei produşi de lame.

Oamenii de știință au început de multă vreme cercetarea anticorpilor pentru a putea trata diverse boli. În ultimul deceniu, de exemplu, oamenii de știință au folosit anticorpi de lamă în H.I.V. și au făcut teste și pe gripă, găsind terapii promițătoare pentru ambii viruși.

Citește și: 

Tratament inedit pentru bolnavii de Covid: muzica. Medicii explică ce efecte incredibile are

Cine sunt primii pacienți din România, tratați cu Remdesivir. Ce spune medicul Virgil Musta

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net