La cât timp trebuie făcută a treia doză de vaccin Pfizer, împotriva noilor mutaţii de coronavirus

vaccin-pfizer.jpg

Pentru a ne proteja împotriva mutaţiilor de coronavirus, va fi necesară o a treia doză de vaccin
foto: AFP
Citeste tot despre: 

Compania Pfizer a declarat că a treia doză va fi făcută între 8 si 12 luni de la administrarea celei de a doua, pentru a proteja oamenii de noile mutaţii de coronavirus apărute, scrie Mediafax.

Încă de la finele lunii februarie, Pfizer şi BioNTech anunțau că testează o a treia doză din vaccinul anti-Covid-19, pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum cea britanică și cea apărută în Africa de Sud, conform digi24.ro.

În luna aprilie au ajuns la concluzia că cei imunuzați cu vaccinul Pfizer vor avea nevoie, cel mai probabil, de o a treia doză. Tot atunci,  CEO-ul Albert Bourla a mai spus că există posibilitatea ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze anual pentru a fi protejați împotriva noilor tulpini ale virusului.

Pfizer intenţionează să producă 3 miliarde de doze de vaccin pentru coronavirus la nivel mondial pentru 2021 şi 4 miliarde de doze în 2022. UE are semnat un contrat de 1,8 miliarde de doze cu Pfizer.

Și Moderna va introduce o a treia doză de vaccin, după ce a declarat luna trecută că speră ca până la toamnă să aibă disponibilă doza suplimentară pentru vaccinul anti-Covid pe care îl produce.

Loading...