Justin Trudeau: Familiile canadiene din avionul doborât în Iran vor primi 25.000 de dolari

justin_trudeau.jpg

Justin Trudeau
Justin Trudeau a anunțat că guvernul canadian va ajuta financiar familiile victimelor din avionul doborât în Iran
Foto: Getty
Citeste tot despre: 

Premierul Canadei Justin Trudeau a anunţat, vineri (17 ianuarie), că Guvernul va ofer 25.000 de dolari canadieni (19,100 de dolari americani) fiecărei familii care și-a pierdut rudele în urma doborârii avionului Boeing 737-800 aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA).

Canada este în continuare în doliu, după ce un Boeing 737-800 a fost doborât din greșeală de armata iraniană. În aeronavă se aflau mulți canadieni. Premierul Justin Trudeau a anunțat că familiile vor fi ajutate financiar după pierderea suferită.

„Acesta este un prim pas pentru a ajuta la aranjamentele de repatriere. Este un caz unic şi fără precedent, mai ales din cauza sancţiunilor internaţionale împotriva Iranului. Vreau să fie clar. Aşteptăm ca Iranul să compenseze aceste familii. M-am întâlnit cu aceste familii, nu pot aştepta săptămâni. Au nevoie de ajutor acum”, a declarat premierul Canadei, potrivit news.ro.

176 de oameni și-au pierdut viața

176 de oameni se aflau la bordul aeronavei care a fost doborâtă de armata iraniană. Între cele 176 de victime ale catastrofei se află 82 de iranieni, 63 de canadieni, 11 ucrainenişi 10 suedezi.Ceilalţi pasageri erau din Regatul Unit şi Afganistan.

Inițial, autoritățile din Iran au dat vina pe compania Boeing, acuzând probleme tehnice. După mai multe zile de dezminţiri oficiale ale tezei potrivit căreia a fost trasă o rachetă asupra zborului PS752, forţele iraniene şi-au recunoscut vina, invocând o ”eroare umană”.

Loading...

Citește și