Justin Trudeau: Familiile canadiene din avionul doborât în Iran vor primi 25.000 de dolari

Ultima actualizare:

    Justin Trudeau a anunțat că guvernul canadian va ajuta financiar familiile victimelor din avionul doborât în IranFoto: Getty
Justin Trudeau a anunțat că guvernul canadian va ajuta financiar familiile victimelor din avionul doborât în IranFoto: Getty

Premierul Canadei Justin Trudeau a anunţat, vineri (17 ianuarie), că Guvernul va ofer 25.000 de dolari canadieni (19,100 de dolari americani) fiecărei familii care și-a pierdut rudele în urma doborârii avionului Boeing 737-800 aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA).

Canada este în continuare în doliu, după ce un Boeing 737-800 a fost doborât din greșeală de armata iraniană. În aeronavă se aflau mulți canadieni. Premierul Justin Trudeau a anunțat că familiile vor fi ajutate financiar după pierderea suferită.

„Acesta este un prim pas pentru a ajuta la aranjamentele de repatriere. Este un caz unic şi fără precedent, mai ales din cauza sancţiunilor internaţionale împotriva Iranului. Vreau să fie clar. Aşteptăm ca Iranul să compenseze aceste familii. M-am întâlnit cu aceste familii, nu pot aştepta săptămâni. Au nevoie de ajutor acum”, a declarat premierul Canadei, potrivit news.ro.

176 de oameni și-au pierdut viața

176 de oameni se aflau la bordul aeronavei care a fost doborâtă de armata iraniană. Între cele 176 de victime ale catastrofei se află 82 de iranieni, 63 de canadieni, 11 ucrainenişi 10 suedezi.Ceilalţi pasageri erau din Regatul Unit şi Afganistan.

Inițial, autoritățile din Iran au dat vina pe compania Boeing, acuzând probleme tehnice. După mai multe zile de dezminţiri oficiale ale tezei potrivit căreia a fost trasă o rachetă asupra zborului PS752, forţele iraniene şi-au recunoscut vina, invocând o ”eroare umană”.

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net