Joe Biden, către Donald Trump, la dezbaterea finală: «Eşti cel mai rasist preşedinte din istoria modernă a SUA»

joe-biden-donald-trump.jpg

Joe biden și donald trump la dezbaterea finala
În 3 noiembrie va fi ales noul președinte al SUA. Americanii au de ales între Donald Trump și Joe Biden
foto: Getty Images

În 3 noiembrie, americanii își aleg președintele următorilor patru ani. Ei au de ales între actualul șef al statului, controversatul Donald Trump, și Joe Biden, fostul vicepreședinte din "epoca" Barack Obama. În dezbaterea finală care a avut loc între cei doi candidați "s-au aruncat săgeți" și acuzații care mai de care mai fondate sau nu. Dacă democratul Biden i-a reproșat lui Trump că nu a gestionat corect criza COVID-19, acesta din urmă și-a atacat contracandidatul pe tema familiei și a corupției.

”Cineva care este responsabil de atât de multe decese nu ar trebui să rămână preşedinte al Statelor Unite”, a afirmat Biden, cu referire la faptul că în SUA au murit peste 221.000 de persoane din cauza coronavirusului.

Donald Trump s-a străduit să nu mai fie la fel de agresiv cu rivalul său, dar a fost mai ofensiv decât candidatul democrat, pe care a încercat să îl atace pe subiectul suspiciunilor de corupție care planează asupra fiului său, Hunter Biden, în legătură cu o afacere din Ucraina. În schimb, Biden a atras atenția că Trump ia bani de la Rusia și China.

 

Cei doi au mai avut dispute legat de sistemul sanitar, politica faţă de China, relația cu Kim Jong-un şi rasism, Biden afirmând că Trump este unul dintre cei mai rasişti preşedinţi din istorie și că alimentează acest tip de comportament.

„Nimeni nu a făcut mai mult pentru persoanele de culoare decât am făcut eu, nici chiar Abraham Lincoln”, a replicat actualul președinte, subliniind și că este "cea mai puțin rasistă persoană din încăpere."

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1