În Israel infecțiile cu Covid-19 au scăzut cu până la 50%. Motivul? Vaccinarea masivă a populației!

Ultima actualizare:

    Vaccinul Pfizer, un mare succes în Israel
Vaccinul Pfizer, un mare succes în Israel

În Israel, țara cu cea mai mare rată de vaccinare anti Covid din lume, infecțiile cu coronavirus au scăzut cu până la 50%, după administrarea primei doze de vaccin, scrie presa străină care citează un oficial din cadrul Ministerului Sănătății.

În Israel se desfășoară cea mai amplă campanie de vaccinare anti Covid din lume. Aici, 20% dintre cetățeni au fost deja imunizați cu prima doză de Pfizer BioNtech, iar studiile inițiale arată deja o scădere a infecțiilor cu până la 50%, după 14 zile de la administrare. Vestea a fost anunțată de un oficial din cadrul Ministerului Sănătății și oferă o rază de speranță întregii lumi, scrie Dailymail. 

Sharon Alroy-Preis, șeful departamentului de sănătate publică a declarat recent că ultimele informații se bazează pe rezultatele testelor anti Covid-19 pe care le-au efectuat până acum autoritățile. 

Însă, potrivit propriilor studii și cercetări, Clalit, cel mai mare furnizor de servicii medicale din Israel, este de părere că șansele ca o persoană să fie infectată cu Covid au scăzut cu 33% la 14 zile după ce a fost vaccinată. O serie de date asemănătoare, colectate de autoritățile sanitare din Maccabi, arată că vaccinul a produs o scădere de 60% a șanselor de infecție la 14 zile după administrarea primei doze. 

Informațiile obținute în urma acestor studii, care s-au bazat pe examinarea a sute de mii de persoane, au fost date publicității și au apărut în mass media. Autoritățile nu au raportat însă decât rezultatele, nu și modalitatea prin care au fost obținute acestea. De asemenea, nu au fost oferite motivele pentru care există, totuși discrepanțe atât de mari. 

Vaccinul anti Covid-19 va atinge nivelul maxim de eficiență după administrarea celei de-a doua doze, proces care a început deja săptămâna aceasta. Astfel, imunitatea celor vaccinați va atinge o medie de 95% la o săptămână după a doua inoculare, mai transmit autoritățile israeline. 

CITEȘTE ȘITot ce trebuie să ştii despre a doua etapă de vaccinare anti-COVID. Unde și cum te programezi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
www.antena3.ro
camion accident Suceava FOTO ISU Suceava jpg
image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net