Inundaţiile apocaliptice au făcut prăpăd în Europa. Belgia și Germania, în lacrimi

gettyimages-1234028923_germania_2.jpg

Germania. Drumurile s-au transformat în râuri, pe care vehiculele plutesc laolaltă cu bărcile
Foto: GettyImages

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Un potop cumplit! Cele mai mari inundaţii produse în ultimele decenii au ucis cel puţin 183 de oameni în Germania, iar sute sunt dispăruţi. Ciclonul a făcut prăpăd şi în alte ţări vest-europene. Au avut loc alunecări de teren, au fost inundate locuinţe, au fost distruse drumuri.

Se caută cu disperare supravieţuitori în vestul Germaniei, după ciclonul care a devastat multe zone din Europa. Peste 600 de persoane sunt încă date dispărute. Există încă mari temeri că barajul Steinbach se poate rupe în urma intemperiilor devastatoare. De aceea, s-a cerut evacuarea celor 4.500 de locuitori ai satului aflat în apropierea barajului din landul Renania de Nord-Westfalia. Această localitate ar fi ştearsă de pe faţa pământului, dacă barajul ar ceda sub presiunea apei. De altfel, autorităţile locale au semnalat fisuri, ceea ce este îngrijorător. 

gettyimages-1234012160_germania_1.jpg

Germania. Două femei, epuizate de lupta cu apa și cu noroiul
Foto: GettyImages

gettyimages-1329205807_germania_1.jpg

Germania. O familie resemnată, în locuința prin care a trecut puhoiul
Foto: GettyImages

Precipitaţiile au scos râurile din matcă 

Circa 110 oameni au murit în districtul Ahrweiler, de la sud de Köln, cel mai lovit de acest dezastru natural cum nu s-a mai văzut în Germania de multe decenii. Se crede că, în zonă, vor mai fi găsite cadavre, după retragerea apelor. Întregi comunităţi au rămas fără curent electric de câteva zile, din cauza ploilor masive şi a inundaţiilor care au distrus numeroase case, au înghiţit maşini, au doborât copaci şi au zdrobit totul în cale.  

w_57050366_belgia_1.jpg

Belgia. Clădirile izbite de șuvoaie au rămas fără pereți
Foto: EPA-EFE

w_57050574_belgia_1.jpg

Belgia. Echipajele de intervenție și voluntarii fac eforturi colosale ca să salveze vieți și bunuri
Foto: EPA-EFE

În landul Renania de Nord-Westfalia, cel puţin 45 de persoane au fost ucise. Precipitaţii abundente de peste 100 de litri pe metrul pătrat au provocat sâmbătă inundaţii şi în landul Saxonia din estul Germaniei, dar şi în Bavaria, în sudul Germaniei, unde a murit o persoană. Accesul în mai multe oraşe a fost blocat de apele care au ieşit din matcă. Populaţia a fost sfătuită să evite coborârea în pivniţe, garaje şi pasaje subterane. De asemenea, autorităţile avertizează că drumurile şi zonele inundate ar putea reprezenta un pericol pentru oameni. Inundaţiile au afectat grav şi o zonă turistică populară, situată lângă valea Elbei, în apropiere de oraşul Dresda.  

gettyimages-1329109812_olanda_1.jpg

Ţările de Jos. Peisaj sinistru: o localitate inundată
Foto: GettyImages

Belgia şi Ţările de Jos, în lacrimi 

Şi în Belgia ciclonul a făcut dezastru, distrugând case şi măturând totul în cale. Cel puţin 27 de oameni au murit. Şoselele şi căile ferate încă sunt blocate în estul ţării. Se fac căutări la Pepinster, în apropiere de podul Warland, în căutarea a mai multor zeci de persoane date dispărute. Armata şi pompierii au cercetat ieri cu câini antrenaţi zonele în care au fost cele mai mari distrugeri. Părţi din sudul Ţărilor de Jos au fost de asemenea grav afectate de ploile torenţiale. S-au înregistrat pagube însemnate. În Austria, pompierii au intrat în stare de alertă în regiunile Salzburg şi Tirol, în urma ploilor abundente, în timp ce oraşul Hallein se află sub ape. Maşini au fost luate de puhoaie şi au fost înregistrate pagube mari în mai multe zone din Austria. Din cauza ploilor abundente au fost afectate şi regiuni din Elveţia şi din Luxemburg. 

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5