Interviul care a distrus-o pe prințesa Diana! A recunoscut că l-a înșelat pe Charles în fața a 23 de milioane de telespectatori

Ultima actualizare:

    Prințesa Diana, în interviul acordat pentru emisiunea britanică Panorama, în 1995Foto: captură video
Prințesa Diana, în interviul acordat pentru emisiunea britanică Panorama, în 1995Foto: captură video

Pentru mulți a fost știrea secolului. Pentru alții, a fost o greșeală catastrofală - un interviu bombă care a văzut-o pe cea mai faimoasă femeie din lume „sedusă și trădată”. Au trecut 25 de ani de când prințesa Diana și-a dezvăluit sufletul în emisiunea Panorama, rezultând cel mai fascinant interviu văzut la o televiziune britanică până atunci.

Dar Patrick Jephson, secretarul ei privat între 1988 și 1996, a spus: „Când a ieșit Panorama, o parte din reacția mea viscerală a fost indignarea că cineva a avut tupeul să o exploateze pe prințesă în acest fel. Dacă ați cunoaște-o așa cum am făcut-o, v-ați da seama că ce a făcut-o să acționeze așa a fost o combinație de seducție și trădare. Panorama i-a distrus relația cu cu restul Familiei Regale și a privat-o, în mod fatal, de protecția instituției regale”.

Urmărită de 23 de milioane de telespectatori, Diana a pus la îndoială oportunitatea prințului Charles de a fi rege, și-a recunoscut propria infidelitate și a dezvăluit-o și pe a soțului - într-o  frază care nu va fi uitată niciodată. „Am fost trei în această căsătorie, așa că a fost cam aglomerată”, a spus ea, cu ochii lăcrimând.

Acum, înainte de aniversarea de 25 de ani a celebrului interviu, un documentar de pe Channel 4 pune întrebări cu privire la modul în care jurnalistul Martin Bashir și-a asigurat interviul, făcând referire la extrasele ei bancare puse la îndoială, ulterior dovedite drept autentice și exploatând temerile ei de a fi urmărită de serviciul secret britanic. 

Prințesa Diana nu ar fi spus nimănui că urmează să filmeze interviul

Interviul pentru Panorama a fost filmat în secret la Palatul Kensington pe 5 noiembrie 1995. Secretarul privat și prietenii Dianei nu au știut nimic, deși se spune că fosta ei cumnată Sarah Ferguson știa unele dintre planurile ei. Prietenii au spus unui ziar că producătorul de film Lord Puttnam, un prieten apropiat al Dianei,  a vizitat-o ​​cu două săptămâni înainte de filmare pentru a o ruga să se răzgândească. Ulterior, Diana a explicat că, dacă ar fi spus oamenilo rdespre emisiune, interviul „ar fi fost tras complet într-o altă direcție sau transformat în ceva diferit”.În interviu, ea a mărturisit că fusese îndrăgostită de ofițerul James Hewitt și a declarat că se îndoia că Charles era potrivit pentru a fi rege. Ea a spus: „Pentru că îi cunosc personalitatea, aș crede că slujba de top, așa cum o numesc, i-ar aduce limitări enorme și nu știu dacă s-ar putea adapta”.

S-a zvonit că ar exista încă 20 de minute din acel interviu, care ar putea conține remarci disprețuitoare despre alți membri ai Familiei Regale. Prietenii i-au spus unui expert regal că Diana a ținut materialul, păstrat într-o cutie de pălării, pentru oricând ar putea avea nevoie de el.

Lady Di era sigură că există un complot împotriva ei

Biograful Dianei Andrew Morton a spus: „A trăit o viață plină de anxietate și îi era mereu teamă că este supravegheată”. El a susținut că Bashir a jucat foarte inteligent și într-un mod foarte sofisticat acea anxietate. În 1995, Diana era din ce în ce mai convinsă că există un complot împotriva ei.

Ea și Charles fuseseră despărțiți de trei ani și, adăpostită în Palatul Kensington, a început să creadă că Familia Regală o dorea scoasă din peisaj. În exterior, ea avea o imagine carismatică și era iubită la nivel global. Diana intenționa să își desfășoare în continuare activitatea de caritate și să își crească singură copiii, pe Charles și Harry. Cu toate acestea, cei mai apropiați de ea pictează o imagine a unui tinere de 34 de ani care s-a simțit izolată și vulnerabilă. Morton a spus: „Diana se temea să nu  i se întâmple ceva”. Când a fost instalată o nouă alarmă de incendiu în apartamentele ei, ea a crezut că i-au fost puse microfoane și că este ascultată.

Anul precedent, Charles i-a acordat un interviu lui Jonathan Dimbleby în care a spus că i-a fost fidel soției sale până când relația lor „s-a destrămat iremediabil”. De fapt, a înregistrat două interviuri. În primul, el a refuzat să-și dezvăluie infidelitatea, dar a fost convins să înregistreze odată o cu scurta admitere. Diana colaborase deja cu Andrew Morton la cartea sa, "Diana: Povestea ei adevărată", care i-a dezvăluit tulburările de alimentație, depresia și încercările de sinucidere. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net