Îngrozitor e puţin spus, aveți curaj să mergeţi aici?

22-23-foto-1-4-col-profimedia-0221004092.jpg

Poarta Iadului din Turkmenistan e cea mai periculoasă destinaţie turistică de pe planetă
Foto: profimedia

Un lucru este sigur: ce bagă lumea în sperieţi merită toţi banii! Specialiştii americani în turism au realizat pentru CNN un top al celor mai bântuite, mai respingătoare şi îngrozitoare locaţii turistice din lume. Culmea, în ciuda mirosului, aspectului, morbidului şi trecutului oamenii se înghesuie să le viziteze chiar dacă par desprinse din decorul unui film de groază. Click! vă prezintă topul locaţiilor pentru 2019.

Aşa cum unora le plac poveştile frumoase şi visele plăcute, altora le plac la nebunie coşmarurile! Pentru acest gen de persoane, specialiştii în turism de la CNN au realizat un top special al celor mai înfricoşătoare locaţii destinate publicului din lumea întreagă. Pe primul loc se află Spitalul Psihiatric Gonjiam, din Gyeonggi, Coreea de Sud.

22-23-1-shutterstock_179275280.jpg

Spitalul Psihiatric Gonjiam, din Gyeonggi
Foto: shutterstock

 

Conform unei legende locale, pacienţii de aici au început să moară în mod misterios, pe capete, în urmă cu 10 ani, ceea ce a dus la închiderea lui. În urma lor au rămas gardurile cu sârmă ghimpată şi electrificate, scaunele de ”examinare-tortură” şi saloanele care îţi dau fiori. Osuarul din Sedlec, Republica Cehă, se află şi el la loc de cinste în topul nostru.

22-23-2-shutterstock_231846439.jpg

Osuarul din Sedlec
Foto: shutterstock

 

În interiorul capelei catolice de la Sedlec peste 40.000 de oase sunt aranjate în diferite forme, inclusiv în formă de candelabru. Oasele au fost donate de bună voie de enoriaşii romano-catolici din întreaga Europă care şi-au dorit să fie îngropaţi aici după ce Abatele de Sedlec a fost în pelerinaj la Ierusalim în 1278 şi a adus pământ de pe Golgota, unde a fost răstignit Iisus. 

22-23-3-akodessewa-fetish-market-shutterstock_506519263.jpg

Piaţa vrăjitorilor voodoo Akodessewa, din Lome
Foto: shutterstock

 

Piaţa vrăjitorilor voodoo Akodessewa, din Lome, Togo, se află de asemenea pe lista noastră. De aici, turiştii pot pleca cu talismane vindecătoare, amulete, pot beneficia de vrăji voodoo efectuate cu mâini de cimpanzei, capete de crocodil, cobre şi oase. Insula Păpuşilor sau ”La Isla de la Munecas”, de pe Lacul Teshuilo, Mexic, este creaţia morbidă a lui Don Julian Santana, care a trăit ca pustnic aici timp de 50 de ani, până în 2001. El a strâns de-a lungul vieţii mii de braţe, picioare, capete şi trupuri de păpuşi şi le-a agăţat în copaci. Conform legendei, păpuşile au fost dedicate de Don Julian unei fetiţe care a murit înecată şi care bântuia insula.

Insula Gunkanjima, din Nagasaki, Japonia, este un morman de ruine care se întinde pe 60.000 de metri pătraţi.

22-23-5-battleship-island-nagasaki-shutterstock_542305459.jpg

Insula Gunkanjima, din Nagasaki
Foto: shutterstock

 

În 1950, aici locuiau mii de mineri niponi; în 1974, mina s-a închis şi minerii au părăsit insula care a intrat în degradare. În 2015 a intrat în circuitul UNESCO şi deschisă publicului. Reactorul nuclear de la Cernobîl nu putea lipsi din peisaj. Dezastrul nuclear din 1986 a oprit timpul în loc în oraşul Prîpeat. Caruselul, maşinuţele şi trenuleţele dintr-un parc de copii sunt bântuite de fantome şi pot fi vizitate de turiştii care nu se tem de nivelul extrem de ridicat al radiaţiilor. 

22-23-6-h_54793269.jpg

Caruselul din oraşul Prîpeat

 

Catacombele din Paris îşi dezvăluie şi azi ”misterele” vizitatorilor. Transformate în secolul XVIII în cimitir, catacombele sunt un osuar remarcabil care dă oricui fiori pe şira spinării. Şi când te gândeşti că aici, în vara lui 2017, doi tineri s-au pierdut timp de trei zile şi au bântuit prin beznă până au fost găsiţi...

22-23-7-foto-afp.jpg

Catacombele din Paris
Foto: AFP

 

Insula Poveglia din Veneţia, Italia, a fost în jurul anului 1700 zona de carantină pentru suspecţii de ciumă. În 1920 a fost transformată într-un azil pentru nebuni, unde a lucrat un doctor sadic care îşi tortura pacienţii şi care a sfârşit aruncându-se în gol dintr-un turn. În 2014, a fost la un pas să devină hotel de lux, dar a devenit loc de vizitare pentru turiştii amatori de poveşti îngrozitoare. Poarta Iadului din Turkmenistan este un crater imens în inima deşertului care de 40 de ani arde precum Infernul din Divina Comedie a lui Dante Alighieri. Gura Iadului s-a format în 1971 când geologii au descoperit în loc de petrol un zăcământ uriaş de metan care arde de atunci fără oprire. Este cea mai periculoasă atracţie turistică de pe planetă. Orice apropiere prea mare de crater poate fi fatală.

Loading...