Incendii în Insula Evia din Grecia! Locuitorii din două sate, evacuaţi

Ultima actualizare:

    Focul de pe Insula Evia, văzut de pe continent Foto: arhivă personală
Focul de pe Insula Evia, văzut de pe continent Foto: arhivă personală

Noi incendii de vegetaţie s-au produs în Grecia. Locuitorii din două sate din apropiere de Atena au fost evacuaţi. Focul a izbucnit pe Insula Evia, un loc preferat de greci, fiind o destinaţie aproape de continent.

Locuitorii din două sate din insula Evia din Grecia au fost evacuați de către autorități duminică, din cauza unui incendiu de vegetație agravat de vânturile puternice din zonă, relatează Reuters. Este vorba despre Localnicii din satele Kontodespoti și Stavros din insula Evia, situate la aproximativ 70 de kilometri de Atena.

Măsura de precauție vine la câteva săptămâni după ce 94 de persoane au murit în urma incendiilor de vegetație din satul Mati, Grecia. Peste 3.500 de case au fost afectate de incendiu, iar 1.000 dintre acestea trebuie demolate deoarece au fost complet distruse.

Presa și opoziția din Grecia a criticat dur modul în care autoritățile au reacționat la această calamitate, mai ales că incendiile de vegetație sunt relativ frecvente în această țară.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă grec avertizează că există în continuare, un risc ridicat de incendiu (grad 4), începând cu data de 10 august 2018, pentru următoarele regiuni: - Grecia Centrală (insulele Evia şi Skyros, precum şi regiunile Fokida, Fthiotida, Viotia) - Peninsula Attica; - nordul Mării Egee (insulele Lesvos, Chios, Samos, Ikaria); - Insulele Ionice (Lefkada, Kefalonia, Zakynthos); - vestul Greciei; - Peloponez; - Macedonia centrală (Halkidiki); - Estul Macedoniei şi Tracia (insula Thasos).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net