Imagini spectaculoase cu erupția vulcanului din La Palma, arhipelagul Canare

vulcan-la-palma.jpg

vulcan la palma
Dezastrul a lăsat zeci de oameni fără adpost, dar nu s-au înregistrat victime

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Vulcanul Cumbre Vieja din insula La Palma, arhipeleagul Canare, a erupt duminică pentru prima oară, după 50 de ani de inactivitate. Autoritățile au evacuat din calea lavei aproximativ 5.000 de oameni. Au fost afectate zeci de case dar, din fericire, nu s-a înregistrat nici un deces.

Autoritățile au evacuat aproximativ 5.000 de oameni din mai multe localități din insula La Palma din arhipelagul Canare, după erupția unui vulcan. Râuri de lavă de 15 metri au înghițit deja 20 de case în satul El Paso și drumurile din zonă, a declarat primarul Sergio Rodriguez postului de radio TVE luni dimineață, potrivit Reuters. Lava amenință acum satul vecin Los Llanos de Aridane, unde sute de case sunt în pericol.„Monitorizăm traiectoria lavei”, a spus Rodriguez. Autoritățile locale au evacuat aproximativ 5.000 de persoane din patru sate, inclusiv El Paso și Los Llanos de Aridane. Nu s-au raportat decese.

eruptie-vulcan.jpg

Eruptie vulcan la palma
Vulcanul era montorizat de câteva zile

Un nor gros s-a ridicat deasupra insulei La Palma, la două zile după ce specialiștii avertizaseră că o erupție e iminentă. Ei au detectat mai multe cutremure în zonă, transmite digi24. Soldaţi au fost detaşaţi pentru a ajuta la evacuări din zonele locuite cele mai apropiate de vulcan.

Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a anunţat deplasarea duminică în insula La Palma din arhipelagul Canare, unde vulcanul Cumbre Vieja a intrat în erupţie în cursul după-amiezii, informează AFP.„Ţinând cont de situaţia din insula La Palma, şeful guvernului şi-a amânat plecarea prevăzută pentru astăzi (duminică) la New York", pentru a participa la Adunarea Generală a ONU şi se va deplasa în cursul după-amiezii în insulele Canare pentru a urmări evoluţia situaţiei”, a indicat serviciul de presă al guvernului spaniol într-un comunicat.

vulcan.jpg

Eruptie vulcan la palma
Vulcanul din La Palma nu a mai erupt de 50 de ani

Vulcanul Cumbre Vieja - aflat sub supraveghere strictă de câteva zile din cauza unei intense activităţi seismice- a erupt duminică pentru prima oară în ultimii 50 de ani.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5