Imagini incredibile. Parizienii fug din oraș de teama carantinei. Alții au luat cu asalt terasele

paris1.jpg

Parizienii au luat cu asalt terasele înainte de intrarea în vigoare a unei noi carantine naţionale
foto: Profimedia

Franța a intrat în carantină totală, iar momentul e trăit la extreme. În timp ce unii parizieni au fugit pur și simplu din capitală, alții au ieșit în număr mare la terase, de parcă ar fi ultima distracție din viața lor. Imaginile vorbesc de la sine.

Parizienii s-au grăbit joi seară să părăsească oraşul înaintea de intrarea în vigoare a unei noi carantine naţionale, vineri, traficul fiind sufocat de maşini care au mers bară la bară pe porţiuni de kilometri întregi.

Cozile de maşini s-au întins pe sute de kilometri în seara zilei de joi în regiunea Ile-de-France, potrivit presei franceze, scrie BBC. Aglomeraţie s-a format şi în gări. Pe de altă parte, terasele au fost pline, în timp ce alte grupuri de oameni au protestat faţă de o nouă carantină naţională, strigând „Libertate!”.

Franța intră în carantină totală. Oamenii vor ieși din case cu declarație, dar școlile rămân deschise

Țara în care nu mai există COVID de 200 de zile. Cum a ajuns la acest record

paris.jpg

Francezii au aglomerat terasele
foto: Profimedia

Se repetă situaţia din cadrul primului val pendemic, când mulţi locuitori din oraşe s-au retras la ţară sau la casele de vacanţă pentru a suporta mai uşor izolarea. Ca şi atunci, francezii şi-au făcut provizii pentru perioada de carantină, iar cozi lungi s-au format şi la frizerii. 

Vezi pe adevarul.ro imagini de la protestul parizienilor împotriva carantinei

Franța, în carantină totală începând de vineri, 30 octombrie

Președintele Emmanuel Macron a anunțat miercuri seară carantină totală, începând de vineri, până la 1 decembrie, cel puțin. Afacerile non-esențiale vor fi închise, dar creșele, grădinițele, școlile și liceele vor rămâne deschise. Universitățile, în schimb, își vor închide porțile, iar cursurile se vor muta online. Oamenii vor avea voie să iasă din casă pentru achiziționarea de bunuri esenţiale, să meargă la medic sau să facă ora zilnică de mişcare în aer liber.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1