Igor Dodon a primit de la Putin un cadou care ar putea îngrijora România

Ultima actualizare:

    Igor Dodon a avut o întâlnire oficială cu Vladimir PutinFoto: Facebook
Igor Dodon a avut o întâlnire oficială cu Vladimir PutinFoto: Facebook

Luni, 16 ianuarie, Igor Dodon, liderul Republicii Moldova, a mers la Moscova pentru a discuta cu Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, într-o întrunire oficială.

Discuția a decurs pe un ton foarte amical între cei doi lideri, iar Dodon a ținut să precizeze din nou preferința pentru puterea rusă. În semn de apreciere cei doi președinți și-au oferit unul altuia cadouri: Vladimir Putin i-a dăruit lui Dodon o hartă a Moldovei Mari, în timp ce liderul Republicii Moldova i-a oferit o statuetă care îi întruchipează pe țarul Petru I (Petru cel Mare) și pe domnitorul din Moldova, Dimitrie Cantemir, precizează Ziare.com.


    Igor Dodon a primit de la Putin o hartă a Moldovei MAriFoto: captură foto/Youtube
Igor Dodon a primit de la Putin o hartă a Moldovei MAriFoto: captură foto/Youtube

„E cadoul lui Vladimir Vladimirovici. Dese ori mă întreabă jurnaliștii, apropo – cei români: Igori Nokolaevici, spuneți că România e rea. Rusia nu e rea? Eu răspund – desigur că e rău. Că în 1812 când au semnat pacea de la București s-au grăbit și au pus granița Moldovei pe la Prut. Trebuiau să pună frontiera Moldovei istorice, acum ar fi fost întreagă. De aceea, iată așa un cadou am primit”, a declarat dodon în cadrul unei conferințe de presă rusă, potrivit Agora.md.

Tot în cadrul conferinței care a fost organizată după întrunire, Dodon a punctat rolul pe care îl joacă trupele rusești în Transnistria și că dorește să anuleze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, semnat în 2014. În plus, a mai precizat că vrea să ceară de la NATO recnuoașterea neutralității republicii Moldova printr-un acord. „Republica Moldova este un stat neutru. Nu exclud să venim cu o inițiativă către conducerea NATO, pentru a semna un acord în care ei să recunoască neutralitatea țării noastre”, a declarat Dodon, după cum informează Ziare.

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net