Iată secretul soţiei lui Kim Jong-un: a făcut cursuri speciale pentru a ajunge Prima Doamnă a Coreei de Nord

Ultima actualizare:

    Liderul de la Phenian şi soţia lui au fost într-o vizită oficială în Chinafoto EPA
Liderul de la Phenian şi soţia lui au fost într-o vizită oficială în Chinafoto EPA

Ri Sol-ju a fost o cântăreaţă şi majoretă în anii tinereţii. În 2009 a făcut timp de şase luni un curs de soţie pentru a fi în stare să îşi satisfacă viitorul soţ. Deşi s-a vorbit în nenumărate rânduri că Kim Jong-un (35 de ani) ar avea „o armată de amante”, Ri Sol-ju e prima doamnă a Coreei de Nord.

Kim Jong-un a făcut prima vizită „neoficială” în afara ţării la începutul acestei săptămâni când s-a deplasat cu trenul prezidenţial la Beijing, China pentru a se întâlni cu omologul său Xi Jinping. În ciuda faptului că Ri Sol-ju s-a căsătorit cu Kim Jong-un în 2009, nu a apărut alături de acesta la evenimente oficiale decât abia în 2012. Mariajul din 2009 a fost organizat pe „repede înainte” după ce tatăîl lui Kim Jong-il a suferit un atac de cord. În 2010, Ri Sol-ju l-a născut pe primul copil al lui Kim Jong-un.

Ri făcea parte din elita politică nord-coreeană încă dinainte de 2009. A devenit soţia lui Kim Jong-un după ce acesta a ales-o dintr-o mulţime de pretendente. Surse declară pentru Daily Mail că s-a îndrăgostit de ea după ce a fost la un concert susţinut de ea. La fel ca în cazul liderului Phenian, nici vârsta exactă a lui Ri Sol-ju nu este cunoscută cu precizie. Mai mult decât atât, nimeni nu ştie cine erau părinţii ei, ce meserii aveau şi care a fost copilăria actualei prime doamne. Ri este de fapt un pseudonim de scenă. I-a fost interzis să facă dezvăluiri despre viaţa ei dinainte de 2009 şi mulţi cred că dacă ar povestit Ri Sol-ju ar putea fi acuzată de trădare şi executată din ordinul soţului ei. Se bănuieşte că Ri a făcut parte din echipa de majorete a Coreei de Nord din 2005, când aceasta a participat la Campionatul Asiatic de Atletism din 2005.

La începutul acestei săptămâni, Kim Jong-un s-a întâlnit la Beijing cu Xi Jinping şi soţia acestuia Peng Liyuan şi de aceea a luat-o cu el pe soţia lui. Ri s-a născut între 1985 şi 1989. A dispărut din viaţa publică după 2014 şi până în prezent, dar a fost alături de liderul de la Phenian de mai multe ori între 2012 şi 2014.

Conform unor surse, Ri Sol-ju a făcut parte din orchestra Unhasu care a cântat pentru Kim Jong-Il la concertul de anul nou din 2010. Kim şi Ri au mai adus pe lume încă un copil pe care îl cheamă Ju-ae. Dezvăluirea celei de a doua naşteri a fost făcută chiar de prietenul liderului nord-coreean, baschetbalistul american Dennis Rodman. Conform serviciilor secrete sud-coreene, care s-au documentat despre Ri, adevăratul nume al primei doamne ar fi Hyon Song-wol. În afară de afirmaţia lui Rodman despre cel de al doilea copil, din 2016, nu se ştie absolut nimic despre urmaşii lui Kim.

Analiştii politici britanici remarcă faptul că şi Kim Jong-un aplică aceeaşi secretomanie folosită de tatăl său până în ultimele clipe ale vieţii. Cursul intensiv de „soţie a liderului maxim” a fost organizat la Universitatea Kim Il-sung special pentru Ri Sol-ju. Documentele arată că Ri îşi luase licenţa în Ştiinţe la aceeaşi universitate cu doar câţiva ani înainte de a deveni soţia lui Kim.

AFP crede că Ri s-a născut în provincia Hamkyong de Nord, într-o familie bună (tatăl era academician şi mama doctor). Aceste poziţii erau acordate doar celor mai loiali supuşi. Gurile rele cred că este o rudă îndepărtată a lui Ri Pyong-chol, fostul general al forţelor aviatice şi consilier apropiat al lui Kim Jong-un.

Ri este îndrăgostită de modă şi hainele ei sunt imitate de aproape toate femeile din Coreea de Nord. Firmele ei preferate sunt Dior şi Chanel. În timpul vizitei din China cei doi păreau foarte apropiaţi şi îndăgostiţi unul de celălalt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net