Iată cele mai ciudate restaurante din lume!

f122-foto1-6col-waterfall-restaurant-san-pablo-philippines.jpg

Filipine. Restaurantul de lângă cascada artificială din San Pablo îi invită pe clienţi să mănânce cu mâna şi să-şi ţină picioarele în apă
Citeste tot despre: 

Cele mai reuşite vacanţe sunt departe de casă şi pline de experienţe noi! Aşa că nu este de mirare faptul că agenţiile de turism din întreaga lume sunt asaltate de solicitări pentru rezervări la cele mai ciudate localuri de pe mapamond. Conform vorbei ”ai trăit degeaba dacă nu ai fost acolo”, anual peste opt milioane de turişti aleg să mănânce prânzul sub cascadele din San Pablo, Filipine sau deasupra vulcanului din Lanzarote, Spania.

În topul recomandărilor specialiştilor în turism se află Restaurantul de la Cascadă, din oraşul San Pablo, Filipine. Localul se află în staţiunea Villa Escudero.

E amplasat chiar lângă cascadele artificiale Labasin şi îi invită pe vizitatori să intre până la genunchi în apa agitată şi să mănânce pe mese de bambus şi să stea pe băncuţe umede şi reci preparate delicioase din bucătăria tradiţională filipineză.

f222-foto3-el-diablo-lanzarote-spain.jpg

Spania. El Diablo, din Lanzarote, le oferă musafirilor un grătar gătit la dogoarea lavei

Invitaţii nu primesc tacâmuri decât dacă le solicită în mod expres, pentru că patronii localului vor ca musafirii să mănânce cu mâna, precum localnicii preparatele pe bază de peşte, orez, grătar din pui şi banane prăjite.

Amatorii de preparate la grătar sunt invitaţi să guste muşchiuleţi de vită, pulpe pe porc sau o ceafă grasă şi zemoasă gătită la grătarul montat deasupra vulcanului.

f322-foto4-ali-barbour-cave-restaurant-diani-beach-kenya.jpg

Kenya. Restaurantul din grota Ali Barbour, veche de 180.000 de ani, oferă o experienţă oricui

El Diablo, din Lanzarote, Spania este unul dintre puţinele restaurante din lume care folosesc ca sursă de căldură râul de lavă aflat la 2 metri adâncime care scuipă la suprafaţă temperaturi de 400 de grade Celsius.

Vulcanul s-a liniştit după ce a erupt în 1824 şi e folosit de atunci de bucătarii din zonă. Restaurantul din peştera Ali Barbour, de pe plaja Diani, din Kenya, este un loc magic situat la aproape 50 km de capitala ţării Mombasa.

Peştera de coral este veche de 180.000 de ani şi a fost transformată într-un veritabil local de lux, unde gătesc bucătari prestigioşi preparate din scoici Kilifi şi baracuda prăjită.

f422-foto5-ithaa-undersea-restaurant-rangali-island-maldives.jpg

Maldive. Restaurantul subacvatic Ithaa: mâncarea este mai bună la 5 metri sub nivelul apei

Clienţii restaurantului se pot bucura de o privelişte uimitoare şi de o temperatură constantă, chiar şi atunci când soarele dogoreşte toropitor. O experienţă de neuitat este şi cina servită în restaurantul subacvatic Ithaa, de pe insula Rangali, din Maldive.

Retaurantul se află la 5 metri sub nivelul apei şi le oferă oaspeţilor o privelişte de 180 de grade. Localul este exclusivist, are un meniu cu şapte feluri de mâncare care include preparate din homar de recif şi caviar şi băuturi scumpe.

f522-foto6-chillout-ice-lounge-dubai-uae.jpg

Emiratele Arabe Unite. Chillout Ice Lounge este ”regatul de gheaţă” din inima deşertului

Chiar dacă o cină în doi costă peste 2.000 de dolari, însă mesele sunt rezervate până la sfârşitul anului 2019. Chillout Ice Lounge, din Dubai, Emiratele Arabe Unite, este considerat ”regatul gheţii” din inima deşertului.

Localul este unic în lume şi pentru suma de 21,78 $ invitaţii se pot relaxa pe treptele localului la temperaturi de -6 grade Celsius. Angajaţii se ocupă de invitaţi oferindu-le de cum păşesc în interiorul localului mănuşi, căciuli, încălţăminte şi şosete groase pentru a face faţă temperaturilor scăzute.

f622-foto7-shinok-moscow-russia.jpg

Rusia. Restaurantul Şinok din Moscova îi invită pe clienţi să mănânce cu vacile

De obicei, invitaţii comandă aici mâncăruri calde, ciocolată caldă şi ceaiuri fierbinţi. Restaurantul Şinok din Moscova, Rusia, este un local amenajat într-un staul, printre vaci. Invitaţii pot comanda lapte cald de la vacă sau de la oaie, pot mânca fripturi din iepure, omletă sau supă cu găluşte.

Invitaţii se pot bucura din plin de deliciile bucătăriei ucrainene, dar şi de preparate tradiţionale ruseşti cum ar fi ciorba de sfeclă sau platoul rece cu brânză şi preparate din porc.

f722-foto8-the-airplane-restaurant-colorado-springs-colorado-usa.jpg

SUA. Niciodată mâncarea nu a fost mai gustoasă ca atunci când o savurezi într-un Boeing KC-97 din 1950

Restarurantul The Airplane se află pe poziţia 7 în topul realizat de specialiştii de la MSN. Localul a fost amenajat într-un BoeingKC-97 din 1950, în Colorado Springs, Colorado, SUA. Meniul tradiţional constă în hamburgeri şi coaste de berbecuţ. Clienţii de aici se pot relaxa după masă călărind o jumătate de oră pe armăsarii de la ferma aflată lângă restaurant.

Loading...