Iată cel mai luxos vas de croazieră

Ultima actualizare:

Niciodată luxul nu a fost mai impresionant ca acum! Săptămâna aceasta vaporul AIDAnova al companiei AIDA Cruise, din cadrul Carnival Corporation, a fost lansat la apă. Gigantul de 337,2 metri lungime a plecat în prima lui aventură, părăsind definitiv şantierul naval Meyer Werft, din Papenburg, Germania. Este cel mai mare vas de croazieră din lume.

Două buze imense aflate la prova şi nişte ochi albaştri la babord sunt semnele distinctive ale vaporului AIDAnova aparţinând Carnival Corporation. Ambarcaţiunea de 337,2 metri lungime, cu 20 de punţi, 17 restaurante, 23 de baruri şi un cazinou şi-a început aventura în lupta cu apele într-o călătorie epocală către insulele Canare. La ceremonia de baptizare a ambarcaţiunii au participat 25.000 de persoane care au petrecut până în miez de noapte pe muzica lui David Guetta. Costurile aferente construirii ambarcaţiunii s-au ridicat la 700 de milioane de euro, dar compania Carnival nu se grăbeşte să recupereze investiţia pentru că prima călătorie cu pasageri va avea loc abia în decembrie. Vasul are un apartament duplex pe două etaje cu podea din sticlă, un teatru pe trei niveluri şi personal de servire robotizat. Însă nu asta a ridicat costurile de producţie.

Carnival a dorit ca vaporul de 184.000 de tone să fie mai ecologic şi au înlocuit motoarele diesel cu nişte motoare la fel de puternice pe bază de gaz natural lichefiat. Picturile exterioare ale vaporului au fost rezultatul ideii şi muncii artistului german Feliks Büttner. În desen au intrat 50 de litri de vopsea neagră, portocalie şi roşie.

Camere spaioase,  cu mobil modern
Camere spaioase, cu mobil modern

La bordul ambarcaţiunii cei 6.600 de pasageri se vor putea distra în voie pe durata celor 14 zile petrecute pe mare (cam atât durează o croazieră pentru care clienţii plătesc între 1.500 de dolari şi până la 12.000 de dolari) jucând la cazinou, lovind cu crosa pe terenul de golf sau relaxându-se la sala de masaj, la saună sau la spa. Pentru cei care doresc un concediu mai dinamic, plin de energie şi adrenalină este bine de menţionat că la bordul vasului există mai mulţi pereţi de escaladă pentru căţărători, un Aqua Park impresionant şi săli de cinematograf 3D. Deşi nu este cel mai mare vas de croazieră din lume, pe primul loc situându-se Symphony of the Seas, de la Royal Caribbean, care are 228.081 de tone, o capacitate de 6.680 pasageri şi 362 de metri lungime, AIDAnova este de departe cel mai luxos vapor ecologic.

Pereţi de sticlă, pentru  o privelişte de vis
Pereţi de sticlă, pentru o privelişte de vis

Următoarele două surori ale lui AIDAnova vor pleca din şantierul naval Meyer Werft, din Papenburg, în 2023. Prima călătorie „de protocol” a vasului AIDAnova va avea loc la finele lunii septembrie între Papenburg şi Eemshaven, Olanda, pentru retuşurile finale. La bordul vasului, şi-au anunţat intenţia de a închiria spaţii comerciale cele mai cunoscute branduri de modă, bijuterii, articole sportive, lanţuri de restaurante şi accesorii. AIDA Cruises are 11.400 de angajaţi în toată lumea, care provin din 40 de ţări. În prezent operează cu 12 ambarcaţiuni şi aşteaptă încă trei pentru a satisface nevoile clienţilor Carnival. Următoarele trei ambarcaţiuni AIDA vor avea motoare pe bază de gaz natural lichefiat.

Totul pentru 7 zile  de relaxare pe mare
Totul pentru 7 zile de relaxare pe mare

Vaporul AIDAnova, fişă de prezentare

w Carnival Corporation şi-a botezat ultimul vas ieşit din şantier AIDAnova

w La bordul vasului sunt: 17 restaurante, 23 de baruri, un cazinou, o stâncă pentru căţărare, un parc acvatic, un teren de golf, sală de forţă şi un salon spa

w AIDAnova e primul vas de croazieră care are un motor pe bază de gaz natural lichefiat care atinge viteze de 42 km/h

w Vasul are o lungime de 337,2 metri şi o lăţime de 42 de metri şi o greutate de 184.000 de tone

w La bordul său pot urca 6.600 de pasageri şi 1.500 de membri ai echipajului

w Vasul are 20 de punţi, 11 dintre acestea sunt destinate ca spaţiu pentru cazare

w Începând cu luna decembrie, AIDAnova pleacă în croaziere în insulele Canare de şapte şi până la 14 zile 

w Preţul poate ajunge la 12.000 $

Topul celor mai mari vase din lume

Symphony of the Seas, Royal Caribbean – 228.081 tone

Harmony of the Seas, Royal Caribbean – 226.963 tone

Allure of the Seas, Royal Cariblean – 225.282 tone

Oasis of the Seas, Royal Caribbean – 225.282 tone

AIDAnova, Carnival Cruises – 184.000 tone

MSG Meraviglia, MSC Cruises – 171.598 tone

Quantum of the Seas,Royal Caribbean – 168.666 tone

Anthem of the Seas, Royal Caribbean – 168.666 tone

Ovation of the Seas, Royal Caribbean – 168.666 tone

Norwegian Bliss, Norwegian – 168.028 tone

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net