Ia uite cum se antrenează braziliencele focoase pentru Carnavalul de la Rio

foto_afp_1.jpg

carnavalul rio de janeiro, brazilia, samba, topless
Şcolile de samba din Sao Pulo au inundat străzile
foto AFP
Citeste tot despre: 

Şcolile de samba din Sao Paulo, Brazilia, au inundat străzile! Un festival de dans spontan a blocat oraşul timp de câteva ore, duminică! Organizatorii au explicat că „este normal ca lumea să intre în febra distracţiei” încă de pe acum pentru anu avea un şoc la 10 februarie când încep cele trei zile de Carnaval de la Rio.

3,95 de milioane de spectatori sunt aşteptaţi la Festivalul de la Rio din acest an! Organizatorii au înăsprit legislaţia locală pentru a reduce infracţionalitatea. Astfel, urinatul în public va fi sancţionat cu amenzi de 200 de dolari, bătăile se lasă cu o lună de detenţie, consumul excesiv de alcool va fi sancţionat cu amenzi usturătoare şi zile de detenţie.

foto_afp_2.jpg

rio de janeiro, brazilia, carnaval, festival, samba, topless
Dansatoarele focoase şi-au probat hăinuţele minuscule
foto AFP

Petrecerile stradale de dinaintea marelui eveniment se numesc „blocos” şi sunt antrenament pentru toate şcolile de samba din Brazilia. Aici sunt testate carele alegorice, probate costumele, verificată coregrafia şi perfecţionate mişcările în sincron ale dansatorilor. Cel mai tânăr participant la festivalul din acest an are 10 ani şi cel mai bătrân 81.

foto_epa_2.jpg

rio de janeiro, brazilia, carnaval, festival, samba, topless
Peste 100.000 de dansatori vor inunda străzile la 10 februarie
foto EPA

Carnavalul marchează începutul postului catolic. La 10 februarie 473 de „blocos” vor fi organizate pe străzile din Rio de Janeiro. Numărul total al petrecerilor din intervalul ianuarie-februarie va fi de 600, multe dintre şcolile de samba vor performa de câte două ori. La 10 februarie, pe Cordao da Bola Preta, sunt aşteptaţi peste un milion de spectatori, iar la spectatolul de pe Sambodrom peste 2,8 milioane de turişti. La petreceri participă în fiecare an peste 100.000 de dansatori, cu o vestimentaţie colorată. Pe lângă Orchestra Voadora, care cântă la festival din 2009, vor fi invitate 15 trupe de muzicanţi amatori. Şi în acest an vor fi suplimentate efectivele de pază cu agenţi aduşi de pe întreg teritoriul Braziliei.

foto_epa_1.jpg

rio de janeiro, brazilia, carnaval, festival, samba, topless
Carele alegorice au făcut participat la parada de duminică, din Sao Paulo
foto EPA

Doar în această perioadă, serviciile muzicanţilor sunt pe bază de voluntariat. Dintre spectatori, 1,5 milioane sunt străini şi aproape 2 milioane brazilieni veniţi din toată ţara. Autorităţile se aşteaptă la încasări de peste 16 miliarde de dolari.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1