Guvernul SUA anticipează o creștere a numărului de decese cauzate de Covid-19 în luna mai

coronavirus sua.jpg

coronavirus sua
SUA nu au depășit perioada critică în lupta cu coronavirusul
foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Peste 1,2 milioane de persoane au fost infectate cu covornavirus în SUA, iar aproape 70.000 dintre acestea și-au pierdut viața. Lucrurile nu s-au liniștit peste Ocean, iar un document intern al guvernului trage un semnal de alarmă că pericolul nu a trecut.

Documentul, bazat pe un studiu realizat de Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor, anticipează că boala COVID-19, provocată de noul coronavirus, va omorî 3.000 de americani pe zi până la sfârşitul lunii mai, scrie New York Times, citat de news.ro. Numărul actual al deceselor zilnice este de aproximativ 2.000.

Estimările, incluse într-un grafic de Agenţia Federală pentru Gestionarea Urgenţelor, prevăd un număr de circa 200.000 de cazuri noi în fiecare zi, până la sfârşitul acestei luni, în creştere faţă de circa 25.000 de cazuri în prezent.

Întrebat despre informaţiile publicate de Times, purtătorul de cuvânt al Casei Albe Judd Deere  spus: ”Acesta nu este un document al Casei Albe şi nici nu a fost prezentat Forţei de Lucru pentru Coronavirus şi nici printr-o analiză a agenţiilor. Sănătatea poporului american rămâne principala prioritate a preşedintelui Trump şi aşa va fi şi în continuare, în timp ce vom monitoriza eforturile statelor de relaxre a restricţiilor”.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1