Guvernul britanic înăspreşte restricţiile în Londra, din cauza creşterii numărului cazurilor de Covid-19

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Guvernul britanic a decis, luni, să înăsprească restricţiile din Londra la cel mai ridicat nivel din Anglia, din cauza creşterii numărului cazurilor de Covid-19, care ar putea avea legătură cu o nouă tulpină a coronavirusului, transmite Reuters.

Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat că au fost indentificate peste 1.000 de cazuri de infectare cu noua tulpină, majoritatea în sud-estul Angliei.

Deşi nimic nu sugerează în prezent că noua tulpină ar provoca o formă mai gravă de boală, sau că aceasta nu ar răspunde la vaccin, Hancock a spus că aceasta ar putea contribui la un nivel mai ridicat al infecţiilor.

”În ultima săptămână am asistat la o creştere puternică, exponenţială a virusului în Londra, Kent, părţi din Essex şi Hertfordshire”, a afirmat ancock în camera Comunelor.

”Nu ştim în ce măsură această creştere are legătură cu noua variantă, dar, indiferent de cauză, trebui să luăm măsuri rapide şi hotărâte”, a spus acesta, anunţând că întreaga capitală şi unele vecinătăţi vor intra în ”alertă ridicată”.

La începutul acestei luni, guvernul a implementat în Anglia un sistem de restricţii pe trei nivele, pentru a încerca să ţină sub control un al doilea val al epidemiei, după carantina naţională din ultima lună.

Peste 40% dintre cetăţeni au fost plasaţi în cea mai mare categorie de risc. Cu toate acestea, Londra, care este motorul economiei britanice, se află în prezent doar la un nivelul mediu al restricţiilor.

Măsurile mai stricte din capitală, de nivel 3, vor intra în vigoare miercuri, de la ora 00:01 GMT.

Directorul medical al Angliei, Chris Whitty, a declarat că depistarea noii tulpini a coronavirusului nu este motivul deciziei de a plasa Londra în categoria a treia a restricţiilor - motivul fiind creşterea bruscă a infecţiilor.

Whitty a spus că nu există dovezi că rezultatul clinic ar fi diferit pentru noua variantă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat că Marea Britanie a raportat noua tulpină, dar a adăugat că mutaţiile nu sunt neobişnuite, o opinie reiterată şi de alţi câţiva experţi.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net