Germania, la un pas de vaccinare anti Covid obligatorie. În Austria, decizia a fost deja luată

Ultima actualizare:

    Germania ar fi a doua țară europeană, după Austria, care ar putea impune vaccinarea obligatorie a populației Sursa foto: dw.com
Germania ar fi a doua țară europeană, după Austria, care ar putea impune vaccinarea obligatorie a populației Sursa foto: dw.com

Germania se află la un pas de vaccinare anti Covid obligatorie, iar în aceste zile politicienii decid dacă este sau nu cazul să impună această regulă. Deși pare dură, măsura este necesară pentru a opri răspândirea virusului care pare că a scăpat total de sub control.

Politicienii germani discută dacă să introducă obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 pentru populaţie, având în vedere creşterea numărului de infectări şi ratele scăzute de vaccinare, transmite Reuters.

Câţiva membri ai blocului conservator al cancelarului Angela Merkel au declarat duminică că guvernele federale şi de stat ar trebui să introducă vaccinări obligatorii în curând, deoarece alte eforturi de a creşte rata scăzută de inoculare a Germaniei, de doar 68%, au eşuat.

„Am ajuns la un punct în care trebuie să spunem clar că avem nevoie de vaccinare obligatorie de facto şi de carantină pentru cei nevaccinaţi”, a scris Tilman Kuban, şeful aripii de tineret a Uniunii Creştin Democrate (CDU) a lui Merkel, în ziarul Die Welt. Premierul landului bavarez Markus Soeder a cerut o decizie rapidă de a face vaccinările împotriva Covid-19 obligatorii, în timp ce premierul landului Schleswig-Holstein, Daniel Guenther, a spus că autorităţile ar trebui cel puţin să discute un astfel de pas pentru a creşte presiunea asupra cetăţenilor nevaccinati.

Danyal Bayaz, un membru influent al Verzilor şi ministrul Finanţelor în landul Baden-Wuerttemberg, unde ratele de infectare sunt foarte mari, a spus că ar fi o greşeală în acest moment al pandemiei să excludă vaccinarea obligatorie.

Austria a devenit prima ţară din Uniunea Europeană care va introduce vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, în februarie 2022. Decizia a fost luată săptămâna trecută. Tot atunci autoritățile au hotărât introducerea caratinei pentru trei săptămâni. 

Germania, în pragul unui dezastru sanitar

Germania se află la un pas de vaccinare obligatorie a populației, iar această măsură este necesară pentru a opri explozia Covid-19. Potrivit ultimelor cifre, rata de incidenţă a coronavirusului pe şapte zile din Germania a crescut duminică la cel mai înalt nivel de când a început pandemia pentru a 14-a zi consecutiv, ajungând la 372,7 la nivel naţional. Incidența a depășit 1.000 în unele regiuni

În unele regiuni, incidenţa a depăşit 1.000, unele spitale raportând deja ocuparea în totalitate a unităţilor de terapie intensivă.Recordul în cel de-al treilea val al pandemiei, în decembrie anul trecut, a fost de 197,6. De la debutul pandemiei, în februarie 2020, în Germania au fost raportate 5,35 milioane de infecţii cu coronavirus. Numărul total de decese este de 99.062.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net