Frumoasa poveste de iubire dintre George și Barbara Bush, cel mai longeviv cuplu prezidențial

Ultima actualizare:

    George și Barbara Bush, cel mai longeviv cuplu prezidențialFoto: Instagram
George și Barbara Bush, cel mai longeviv cuplu prezidențialFoto: Instagram

Fosta primă-doamnă, Barbara Bush, a trăit o poveste de iubire desprinsă parcă din filme, lângă cel ce i-a fost partener de viață timp de 72 de ani. Barbara consideră căsătoria cu George ca fiind „cea mai importantă decizie din viața sa”.

Frumoasa poveste de dragoste dintre cei doi a început la o petrecere de Crăciun din Connecticut, atunci când aceștia erau extrem de tineri și se bucurau de adolescență, neștiind la momentul respectiv ce impact va avea acea întâlnire asupra viitorului amândurora.

Relația celor doi a fost pusă la încercare de război, de distanță, de stresul alegerilor prezidențiale și chiar și de grave probleme de sănătate, rămânând totuși, neschimbată. Pe când avea doar 16 ani, Barbara l-a cunoscut pe George la o petrecere ce avut loc într-o vacanță de Crăciun, organizată la „Round Hill Club”, Connecticut, în anul 1941. Barbara era eleva unei școli cu internat în Carolina de Sud, în timp ce George frecventa cursurile unei școli din Massachusetts, la momentul respectiv. Văzându-se și plăcându-se însă, nu au ținut cont nici măcar de faptul că se aflau la școli ce erau situate în zone diferite, și au decis să înceapă o relație la distanță. „Ea era nebună după el, iar pe George îl mulțumea nespus acest lucru”, a declarat Johnatan, fratele fostului președinte SUA.


    Barbara se declara încă îndrăgostită de partenerul ei Foto: Getty
Barbara se declara încă îndrăgostită de partenerul ei Foto: Getty

După doar un an și jumătate petrecut împreună, cei doi au decis să se logodească, însă Al Doilea Război Mondial le-a pus bețe în roate, izbucnind tocmai în acea perioadă în care deciseseră să-și unească destinele. Astfel, George a fost trimis pe câmpul de luptă, ca pilot al Marinei. Însă iubirea dintre cei doi a reușit să înfrunte și acest impediment, chiar dacă singurele momente în care mai puteau fi împreună erau cele în care își citeau scrisorile. Barbara  primea în mod constant scrisori de pe front, de la alesul inimii sale, în care acesta îi împărtășea sentimentele sale de iubire și de dor.

„Draga mea Bar, ar trebui să-mi fie simplu să-ți scriu... (..) Nu-ți poți imagina cât de fericit am fost să deschid ziarul și să văd anunțul privind logodna noastră. Te iubesc, draga mea, cu toată inima mea și să știu că mă iubești și tu înseamnă totul pentru mine. Visez mereu la ziua în care vom fi fericiți, iar copiii noștri vor fi încântați să aibă o mamă ca tine. Zilele trec și puțin a mai rămas până când ne vom vedea.”, îi scria fostul președinte american iubitei sale. George era atât de îndrăgostit de Barbara, încât în timpul în care a fost plecat pe front, a denumit trei avioane cu numele ei: Barbara I, II și III.

Un moment extrem de tensionat în relația lor a fost în 1944, atunci când avionul în care se afla George a fost doborât și acesta a fost salvat de la înec de un submarin american. În tot acest timp, Barbara nu mai știa de nimic de aproape o lună despre iubitul ei și era extrem de îngrijorată. George s-a întors după incident pentru o scurtă perioadă la Barbara, însă a trebuit să se întoarcă în război câteva luni mai târziu.


    George și Barbara, în ziua nunții Foto: Instagram
George și Barbara, în ziua nunții Foto: Instagram

Pe data de 6 ianuarie 1945, cei doi s-au căsătorit într-un final, iar în următorii 13 ani au avut șase copii, printre care și unul dintre viitorii președinți ai Americii, George W.Bush. De-a lungul frumoasei lor relații, cei doi au avut parte de 14 nepoți și 7 strănepoți.

Barbara și George au reușit să formeze cel mai longeviv cuplu prezidențial din istorie, fosta primă-doamnă declarându-se la fel de îngrăgostită de bărbatul care i-a cucerit inima în urmă cu aproape opt decenii.”Sunt bătrână, dar încă îndrăgostită de bărbatul pe care l-am luat de soț acum 72 de ani. George Bush mi-a dat întreaga lume. E cel mai bun, înțelegător și iubitor soț!”, mărturisea aceasta.

Barbara Bush s-a stins din viață miercuri,18 aprilie, în locuința ei din Houston, după ce a ales să nu mai solicite ajutor medical. Fosta primă-doamnă suferea de boli pulmonare, cardiace și ale tiroidei. Aceasta va rămâne, însă, în istorie, nu doar ca figură importantă în istoria Americii, ci și ca un exemplu pentru orice femeie care visează la o căsnicie fericită și de lungă durată. Cât încă se afla în viață, Barbara povestea cum cea mai importantă decizie din viața ei a fost căsătoria cu George Bush. „M-am căsătorit cu el pentru că mă facea mereu să râd. E adevărat, uneori râdeam împreună până la lacrimi, asta ne-a ținut atât de mult timp împreună”.

Fiul ei, George Bush Jr, a transmis pe rețelele de socializare: ”Draga mea mamă a decedat la vârsta de 92 de ani. Familia mea este tristă, însă suntem cu sufletele împăcate deoarece ştim că aşa este şi sufletul ei. Barbara Bush a fost o primă doamnă fabuloasă şi o femeie care a adus iubire pentru milioane de oameni”.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net