Francezul Zburător a trecut Canalul Mânecii

Ultima actualizare:

    Soţia lui, Kystal,  l-a ajutat să-şi  ia zborul fotografii: AFP / Profimedia
Soţia lui, Kystal, l-a ajutat să-şi ia zborul fotografii: AFP / Profimedia

Frank Zapata, de 40 de ani, este primul om care reuşeşte să treacă din Franţa în Anglia cu ajutorul unui hoverboard, construit chiar de el. Inventatorul a avut nevoie să realimenteze la jumătatea drumului şi a zburat cu o viteză de 140 km/h.

A intrat în istorie după isprava de duminică, 4 august, de la ora locală 8.16 (9.16 ora României)! Inventatorul Frank Zapata a decolat de pe plaja Sangatte, din Calais, Franţa, în aplauzele tuturor, fiind asistat la decolare de propria soţie Kystal. Inventatorul de 40 de ani a muncit timp de patru ani pentru a construi un hoverboard (n.r. un dispozitiv zburător alimentat cu cherosen) capabil să se ridice la aproape 300 de metri înălţime şi să se deplaseze cu viteza de 140 km/h. Francezul Zburător a controlat aparatul cu ajutorul unui joystick special.

După tentativa eşuată de joi, 25 iulie, Frank a avut grijă să amplaseze la jumătatea distanţei de 35,5 km o platformă pe care să aterizeze pentru a-şi alimenta aparatul de zbor. El a fost însoţit pe durata deplasării de două elicoptere care l-au escortat până când a ajuns pe faleza din Dover, Marea Britanie. Cursa contra cronometru a durat 23 de minute şi francezul a aterizat în Anglia la ora 8.39 (9.39 ora României).

”Nu am avut nici o problemă de data aceasta. Vreau să mulţumesc echipei mele şi în special soţiei mele care a fost alături de mine în cele mai grele momente ale vieţii mele”, a explicat Zapata. Francezul Zburător a plutit la doar 20 de metri deasupra nivelului apei pentru a nu consuma prea mult combustibil. El a spus că ultimii şase kilometri au fost o adevărată plăcere pentru că a realizat atunci că nu mai poate rata încercarea. El a fost campion mondial la jet ski.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net