VIDEO Mărturia românului care și-a pierdut copiii și părinții în accidentul din Italia: ”Eram mort de obosit”

Ultima actualizare:
Locul accidentului arată ca după un război
Locul accidentului arată ca după un război

Tragedia produsă vineri de un român, pe autostrada A1 din Italia, în care doi copii și bunicii lor au murit, a fost din cauza oboselii. Oamenii legii l-au găsit pe șofer dându-și palme în cap și strigându-și pe nume copiii și părinții morți. El a mărturisit că și-a scos familia dintre fiarele contorsionate. Soția și alți doi copii au ajuns la spital.

Emil Ciurar (30 de ani) din comuna bistrițeană Petru Rareș a fost arestat pentru omor, după ce a adormit la volanul mașini, și a intrat în plin într-un tir, pe autostrada A1 din Italia. Acesta ar fi condus 30 de ore și chiar dacă abia mai putea ține ochii deschiși, a continuat să meargă. Nenorocirea s-a produs între Arezzo și Monte San Savino, la ieșirea dintr-o curbă la dreapta, scrie corrierediarezzo.corr.it.

Momentul accidentului
Momentul accidentului

Mărturia românului care și-a ucis doi copii și părinții în accidentul din Italia. ”Eram mort de obosit. Am încercat să îmi salvez copiii”

Impactul a fost atât de violent încât mașina pe care o conducea s-a făcut praf. Șoferul a scăpat cu viață. A coborât și a încercat să își scoată familia dintre fiarele contorsionate. Polițiștii l-au găsit bătându-se cu palmele în cap și strigându-și pe nume copiii și părinții. Nu i-au mai răspuns. Fetița lui în vârstă de 8 luni și băiețelul în vârstă de 10 ani au murit pe loc. Și bunicii lor la fel. Acum se află la morga din Arezzo, așteptând să fie recunoscuți, însă nimeni nu poate face acest lucru în acest moment, deoarece bărbatul este arestat, iar mama copiilor și ceilalți doi frați ai acestora (fratele geamăn al fetiței de 8 luni și fratele mai mare, de 14 ani) sunt internați la spital.

ATENȚIE! Urmează imagini cu un puternic impact emoțional!

„Nu puteam să-mi țin ochii deschiși, eram obosit mort”, a mărturisit el, confirmând astfel declarația unui martor care, înainte de producerea accidentului, ar fi văzut mașina cum circula în zig-zag.

Cu numai o jumătate de oră înainte de impactul mortal, Emil oprise într-o benzinărie, însă nu l-a ajutat cu nimic. A continuat să meargă înainte cu toate că știa că își pune familia în pericol.

"I-am scos eu afară, am încercat să-i salvez, să-i readuc la viață. Am încercat să-mi salvez copiii!", le-a spus cu disperare Emil polițiștilor, potrivit Corriere di Arrezo.

Poate primi 20 de ani de închisoare

Acum trebuie să povestească anchetatorilor toată călătoria pe care a făcut-o, de la plecarea în Transilvania, până la intrarea în Italia prin Slovenia, la opt dimineața.

Tragedia a șocat Italia, iar măsura arestării este ca un avertisment pentru toți cai care ignoră regulile. Judecătorul va stabili luni care este cea mai potrivită pedeapsă pentru român. Acesta ar putea fi condamnat la  peste 20 de ani de închisoare pentru o infracțiune gravă, cu pedepse triplate de amploarea dezastrului, dar cea mai rea sentință este deja imaginea nenorocirii produsă de el pe care va trebui să o poarte cu el toată viața.


    Momentul accidentuluifoto: captură: corrierediarezzo.corr.it
Momentul accidentuluifoto: captură: corrierediarezzo.corr.it

În Italia, omuciderea rutieră sub această formă agravată de numărul victimelor, patru, într-un singur accident, prevede triplul pedepsei comparativ cu cea de bază, care este cuprinsă între 2 și 7 ani. Aceasta începe de la 6 la 21, de fapt.

Judecătorul de caz spune că așteaptă și rapoartele medico-legale ale celor morți, însă spune că nu crede că românul va beneficia de dreptul la tăcere.

Filmul tragediei

Imaginile cu momentul impactului rulează încontinuu,d e vineri, pe toate ddevice-urile din Italia. Totul se întâmplă la kilometrul 360 de pe A1, înainte de zona de servicii, cu puțin timp înainte de ora 14.00.

Atenție! Urează imagini cu un puternic impact emoțional”

Autoturisemele și camioanele trec pe sub pasaj, ca și microbuzul care apare pe banda din dreapta. Imaginile video de pe camerele montate pe autostradă arată de fapt ultimele clipe din viața unei fetițe de 8 luni, a fratelui de 10 ani și a bunicilor lor.

Sunt opt persoane în mașina cu 7 locuri și cel mai probabil nu purau centură de siguranță.

Se vede cum mașina virează inexplicabil spre dreapta fără a reduce viteza. Are 120 de kilometri la oră. Intră pe bada laterală spre zona de odihnă. Se înțelege că șoferul nu observă pe unde merge. Poate a adormit sau poate este distras.Testul poliției a arătat că nu a consumat alcool și nici alte substanțe. În imagini este suprins impactul. Fragmente din mașină se răspândesc pe asfalt ca într-o explozie.

Într-o altă mașină mai era un grup de români. Toți mergeau spre Napoli.

Potrivit Digi 24, Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Bologna au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență, pentru informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului, a precizat MAE, în urmă cu două zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net